1. >Receptek
  2. >Ricottás-zöldborsós rigatoni

Ricottás-zöldborsós rigatoni

Egy hosszú nap végén jutalmazzuk meg magunkat ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós recepttel! A krémes ricottával, fokhagymával, citrommal, parmezánnal készült, és petrezselyemmel, illetve frissen őrölt borssal ízesített szószba kerül az édes zöldborsó. Frissen főtt tésztával összeforgatva, pirított fenyőmaggal a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

25 dkg ricotta

1 gerezd fokhagyma

1 citrom

10 dkg parmezán

1 csokor petrezselyem

5 dkg fenyőmag

tészta, pl. óriás rigatoni



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

25 dkg ricotta

1 gerezd fokhagyma

1 citrom

10 dkg parmezán

1 csokor petrezselyem

5 dkg fenyőmag

tészta, pl. óriás rigatoni



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Főzzük készre a tésztát forrásban lévő sós vízben, a főzővízből tegyünk félre 3-4 evőkanálnyit.
  2. lépés 2
    Főzzük a zöldborsót forrásban lévő sós vízben 3-4 percig.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a ricottát a reszelt parmezánnal és a reszelt fokhagymával, a citrom reszelt héjával és a levével. Keverjünk hozzá egy nagy löket olívaolajat is és sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    A ricottás krémet keverjük össze a kifőtt tésztával, a félrerakott főzővízzel és a zöldborsóval.
  5. lépés 5
    A fenyőmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben és tálaláskor szórjuk a vágott petrezselyemmel együtt a tésztára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.

  • Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...

    A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...