Ricottás-spenótos töltött cannelloni

A ricottás-spenótos töltelékkel megtöltött cannelloninak krémes, fokhagymával és szerecsendióval fűszerezett besamel mártással ágyazunk meg. A tetejére szintén besamel, illetve parmezán kerül, így sütjük készre ezt a kényeztető egytálételt.
Közepes nehézségű
6 személy
35 perc
30 perc
Hozzávalók
6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva

500 g ricotta

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

10 dkg parmezán

1 doboz cannelloni

650 ml tej

50 g liszt

50 g vaj



bors

szerecsendió

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva

500 g ricotta

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

10 dkg parmezán

1 doboz cannelloni

650 ml tej

50 g liszt

50 g vaj



bors

szerecsendió

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gyorsfagyasztott leveles paraj
  1. lépés 1
    Pároljuk meg a spenótot egy kevés olívaolajon, reszeljünk hozzá két gerezd fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Kavargassuk pár percig.
  2. lépés 2
    Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, a tojást, reszeljük bele a parmezán felét, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
  3. lépés 3
    Töltsük meg a cannellonit a spenótos, ricottás töltelékkel egy kiskanál segítségével, vagy még könnyebb dolgunk lesz, ha a krémet egy uzsonnászsacskóba (vagy habzsákba) töltjük és a sarkát levágva ennek segítségével töltjük meg a tésztát.
  4. lépés 4
    Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet és lassú tűzön kevergessük, ameddig felhabzik.
  5. lépés 5
    Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Kevergessük kb. 5 percig, ameddig besűrűsödik.
  6. lépés 6
    Kanalazzunk a besamellből egy sütőtálba, majd helyezzük el a cannellonikat.
  7. lépés 7
    Kanalazzuk rá a maradék szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  8. lépés 8
    180 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Zöld shakshuka

    Zöld shakshuka

    A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojással készítve teljesértékű és ízletes étel!

  • Lazacos koulibiac

    Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.

  • Zöldborsós rizottó garnélával

    Zöldborsós rizottó garnélával

    A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!