Polenta pizza kolbásszal és kukoricával
Gluténmentes pizza alapot keresünk? Próbáljuk ki ezt a polentából készült receptet. Pihentetés után erre kerülnek a klasszikus hozzávalók: paradicsomszósz, mozzarella és a kukorica, lilahagyma, kolbász, csípős paprika feltét.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
27 dkg kukoricadara
2 db mozzarella
1 lilahagyma
10 dkg kolbász
1 db hegyes erőspaprika
7 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsom passata
6 dkg vaj
1 tk. szárított oregánó
1 l víz
só
bors
olívaolaj
27 dkg kukoricadara
2 db mozzarella
1 lilahagyma
10 dkg kolbász
1 db hegyes erőspaprika
7 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsom passata
6 dkg vaj
1 tk. szárított oregánó
1 l víz
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
27 dkg kukoricadara
2 db mozzarella
1 lilahagyma
10 dkg kolbász
1 db hegyes erőspaprika
7 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsom passata
6 dkg vaj
1 tk. szárított oregánó
1 l víz
só
bors
olívaolaj
27 dkg kukoricadara
2 db mozzarella
1 lilahagyma
10 dkg kolbász
1 db hegyes erőspaprika
7 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsom passata
6 dkg vaj
1 tk. szárított oregánó
1 l víz
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Forraljuk fel a vizet 1 teáskanál sóval, majd lassan szórjuk bele a kukoricadarát miközben kézi habverővel keverjük folyamatosan. Kevergetve főzzük puhára, ha elkészült, keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Borsozzuk és óvatosan sózzuk.
- lépés 2Öntsük ki egy sütőpapírral kibélelt tepsire és formázzuk kör alakúra, hagyjuk kihűlni. Két db pizzához elegendő a massza.
- lépés 3230 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
- lépés 4A paradicsom passatát főzzük össze a reszelt fokhagymával, oregánóval, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik.
- lépés 5Karikázzuk fel a paprikát és a kolbászt, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a kukoricát szűrjük le.
- lépés 6Kenjük meg a pizzát a paradicsom szósszal, majd rendezzük a tetejére a feltéteket és csipkedjük rá a mozzarellát.
- lépés 7Tegyük vissza a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a mozzarrella elolvadt és egy kis színt kapott. Mielőtt felszeletelnénk pihentessük kicsit.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Fűszeres lencseraguval töltött padlizsán
Ízletes indiai currys lencseragu padlizsánba töltve. A tetejére parmezános, fokhagymás, petrezselymes panko morzsát szórunk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg kicsit megpirul a teteje. Mellé joghurtot és pitát kínáljunk.
Padlizsános-csicseriborsós shakshuka tojással
Ne hagyjuk ki ezt a brunch ötletet! Turbózzuk fel a közel-keleti lecsót, próbáljuk ki krémes, sült padlizsánnal és csicseriborsóval! Kovászos kenyérrel tálalva ellenállhatatlanul finom.
Fedezze fel ezt is...