Penne pirított kínai kellel és gombával tejszínes szószban
Keveset használjuk a kínai kelt, pedig remek alapanyag, különösen pirítva! Fokhagymával, tejszínnel, pirított gombával és pennével kiegészítve gyorsan elkészíthető és különleges fogást kapunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
lépés 1
A kínai kelt vágjuk csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vagy negyedekre.
lépés 2
Egy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olívaolajon folyamatos keverés-rázogatás mellett pirítsuk meg a kínai kelt két részletben. Vegyük ki, majd ugyanígy pirítsuk meg magas lángon a gombát is és tegyük félre.
lépés 3
A pennét főzzük meg a csomagoláson megadott ideig.
lépés 4
Öntsük a tejszínt a serpenyőbe, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis lángon forraljuk be.
lépés 5
Ha kissé besűrűsödött tegyük vissza a gombát és a kínai kelt.
lépés 6
Tálalásnál halmozzunk a tésztára a krémes szószból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus ...