Penne pirított kínai kellel és gombával tejszínes szószban
Keveset használjuk a kínai kelt, pedig remek alapanyag, különösen pirítva! Fokhagymával, tejszínnel, pirított gombával és pennével kiegészítve gyorsan elkészíthető és különleges fogást kapunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A kínai kelt vágjuk csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vagy negyedekre.
- lépés 2Egy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olívaolajon folyamatos keverés-rázogatás mellett pirítsuk meg a kínai kelt két részletben. Vegyük ki, majd ugyanígy pirítsuk meg magas lángon a gombát is és tegyük félre.
- lépés 3A pennét főzzük meg a csomagoláson megadott ideig.
- lépés 4Öntsük a tejszínt a serpenyőbe, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis lángon forraljuk be.
- lépés 5Ha kissé besűrűsödött tegyük vissza a gombát és a kínai kelt.
- lépés 6Tálalásnál halmozzunk a tésztára a krémes szószból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Fedezze fel ezt is...