Mindössze 25 perc alatt elkészíthető ez a finom ízvilágú, olaszos hangulatú leves. Párolt répa, zellerszár és hagyma adja a recept alapját, tartalmasságát pedig az aprószemű tészta, illetve a cannellini fehérbab és néhány maréknyi spenót. Forrón, parmezánnal és petrezselyemmel a tetején kínáljuk.
Nehéz
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
A hagymát, a zellert és a répát vágjuk apró kockákra.
lépés 2
Olívaolajon pároljuk meg az aprított zöldségeket, majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
lépés 3
Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és keverjük át, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a tésztát.
lépés 4
Amikor a tészta már majdnem megfőtt, tegyük bele a cannellini babot és a spenótot is. Amikor a spenótlevelek összeestek, a leves elkészült.
lépés 5
A meleg levest tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Kínáljunk mellé pirított kenyérszeleteket, amit bedörzsölhetünk kevés fokhagymával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tépett csirkés chili
Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabbal gazdagított és lime-mal ízesített tépett csirke. Korianderrel és tejföllel tálaljuk, mellé pedig főtt rizst kínáljunk.
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexic...
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült humm...