Egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel, kevés hozzávalóval. A paradicsom szószt oregánóval és egy csipet fahéjjal ízesíthetjük, az ételt pedig morzsolt fetával és sok friss petrezselyemmel a tetején kínáljuk. Lágy sárgájú tojást is adhatunk hozzá. Friss kovászos kenyérrel lesz tökéletes recept.
Közepes nehézségű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 doboz paradicsom passata
100 g feta
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
kovászos kenyér
csipet fahéj
1 tk. oregánó
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 doboz paradicsom passata
100 g feta
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
kovászos kenyér
csipet fahéj
1 tk. oregánó
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
Az apróra vágott fokhagymát futtassuk meg az olívaolajon, majd öntsük hozzá a paradicsom passatát, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fahéjat, valamint az oregánót. 5-10 percig főzzük kevergetve.
lépés 2
Adjuk hozzá a fehérbabot és melegítsük össze.
lépés 3
Főzzük meg a tojásokat: helyezzük sós, forrásban lévő vízbe a szobahőmérsékletű, közepes méretű tojásokat és főzzük 6 percig, majd hűtsük le hideg vízzel és pucoljuk meg.
lépés 4
Tálalásnál morzsoljunk a fűszeres, paradicsomos fehérbabra fetát és szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Helyezzük rá a kettévágott tojást és kínáljunk mellé kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült humm...
Tépett csirkés chili
Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabba...