1. >Receptek
  2. >Majonézes újkrumplisaláta zöldbabbal és zöldborsóval

Majonézes újkrumplisaláta zöldbabbal és zöldborsóval

Készítsünk hideg újburgonya salátát, használjuk ki a szezont! Zöldbabbal, zöldborsóval és mentás-dijoni mustáros öntettel tökéletes és ellenállhatatlan nyári receptet kapunk.
Közepes nehézségű
3-4 személy
40 perc
Hozzávalók
1 személyre
½ csomag fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ csomag fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

½ kg újkrumpli

½ citrom

1 tojássárgája

1,5 dl semleges ízű olaj

2 tk. Dijoni mustár

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor friss menta



bors
hozzávalók 1 személyre
½ csomag fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ csomag fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

½ kg újkrumpli

½ citrom

1 tojássárgája

1,5 dl semleges ízű olaj

2 tk. Dijoni mustár

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor friss menta



bors
  1. lépés 1
    Az újkrumplit főzzük meg sós vízben, majd, ha kihűlt, a nagyobbakat negyedeljük, a kisebbeket felezzük el hosszában.
  2. lépés 2
    A zöldbabot és a zöldborsót dobjuk forrásban lévő vízbe 3 percre, majd szűrjük le.
  3. lépés 3
    A tojássárgát kézi habverővel keverjük ki a Dijoni mustárral, majd vékony sugárban folyassuk hozzá az olajat folyamatos keverés mellett. Mikor elérte a kívánt állagot, ízesítsük citromlével, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott mentát is.
  4. lépés 4
    Tegyük egy tálba az újkrumplit, a zöldbabot és a zöldborsót és finoman keverjük össze a mentás majonézzel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.

  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...