Kuszkusz saláta csicseriborsóval
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A kuszkuszt öntsük egy tálba, adjunk hozzá sót és 2 evőkanál olívaolajat. Öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, ami 1 ujjnyival ellepi. Keverjük át, majd fedjük le az edényt. Várjunk 5-8 percet, amíg a kuszkusz elkészül, majd egy villával lazítsuk fel.
- lépés 2A csicseriborsót csöpögtessük le
- lépés 3A paradicsomot és az uborkát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát apróra.
- lépés 4Készítsük el a dresszinget: öntsünk egy tálba 1 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd reszeljük bele a lime héját és facsarjuk bele a levét, majd alaposan keverjük el.
- lépés 5Állítsuk össze a salátát: tegyük egy nagy salátástálba a kuszkuszt, a fokhagymát, a paradicsomot és az uborkát, adjuk hozzá a csicseriborsót és a korianderleveleket, majd locsoljuk rá a dresszinget. Keverjük össze alaposan. Magában vagy hummusz és pita mellé, illetve grill ételek, sült húsok, halak köreteként is kínálhatjuk.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.