Kuszkusz saláta csicseriborsóval

Az arab konyha két nagy kedvence, kuszkusz és csicseriborsó friss zöldségekkel színesítve. Egészséges és finom recept, ami az étkezőasztalt és a napunkat is feldobja.
Könnyű
4 személy
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

25 dkg kuszkusz

2 nagyobb paradicsom

1 kisebb kígyóuborka

1 gerezd fokhagyma

1 lime

1 csokor friss koriander

olívaolaj

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

25 dkg kuszkusz

2 nagyobb paradicsom

1 kisebb kígyóuborka

1 gerezd fokhagyma

1 lime

1 csokor friss koriander

olívaolaj

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A kuszkuszt öntsük egy tálba, adjunk hozzá sót és 2 evőkanál olívaolajat. Öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, ami 1 ujjnyival ellepi. Keverjük át, majd fedjük le az edényt. Várjunk 5-8 percet, amíg a kuszkusz elkészül, majd egy villával lazítsuk fel.
  2. lépés 2
    A csicseriborsót csöpögtessük le
  3. lépés 3
    A paradicsomot és az uborkát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát apróra.
  4. lépés 4
    Készítsük el a dresszinget: öntsünk egy tálba 1 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd reszeljük bele a lime héját és facsarjuk bele a levét, majd alaposan keverjük el.
  5. lépés 5
    Állítsuk össze a salátát: tegyük egy nagy salátástálba a kuszkuszt, a fokhagymát, a paradicsomot és az uborkát, adjuk hozzá a csicseriborsót és a korianderleveleket, majd locsoljuk rá a dresszinget. Keverjük össze alaposan. Magában vagy hummusz és pita mellé, illetve grill ételek, sült húsok, halak köreteként is kínálhatjuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.

  • Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.