Az arab konyha két nagy kedvence, kuszkusz és csicseriborsó friss zöldségekkel színesítve. Egészséges és finom recept, ami az étkezőasztalt és a napunkat is feldobja.
Könnyű
4 személy
20 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
25 dkg kuszkusz
1 kis gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
apróra vágott, friss koriander
1 db lime kifacsart leve
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
kevés cukor
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
hozzávalók 4 személyre
25 dkg kuszkusz
1 kis gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
apróra vágott, friss koriander
1 db lime kifacsart leve
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
kevés cukor
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A csicseriborsót lecsöpögtetjük. A kuszkuszt a csomagoláson levő leírás alapján elkészítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. A kígyóuborkát meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
lépés 2
Egy külön tálban összekeverjük az olívaolajat, a lime levét és a fűszereket (koriander, só, bors, pici cukor) majd hozzáadjuk a saláta összetevőit és jól összekeverjük az egészet.
lépés 3
Kis ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült húsok, grill ételek mellé köretként ajánljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...
Avokádós csicseriborsó mártogatós
Gyönyörű színű, különösen krémes mártogatós recept avokádóval, csicseriborsóval, lime-mal és koriand...