Kukorica madeleine
1 nagy tojás
80 g natúr joghurt
70 g liszt
80 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
1 tk cukor
¼ tk só
1 tk sütőpor
bors
1 nagy tojás
80 g natúr joghurt
70 g liszt
80 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
1 tk cukor
¼ tk só
1 tk sütőpor
bors
- lépés 1Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és némi borsot.
- lépés 2Formázzunk egy lyukat a közepén, és adjuk hozzá a tojást, a joghurtot és az olvasztott vajat.
- lépés 3Adjuk hozzá a kukoricát is.
- lépés 4Vajazzunk ki egy sütőformát. Öntsünk 2 evőkanál tésztát minden lyukba. Tegyük 12 percre a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Langyosan fogyasszuk.
- lépés 5Bonduelle tipp: Ha húsos verzióra vágyunk, tegyünk egy kis chorizót a puffancsokhoz.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
További tippek
Finom előétel receptekre mindig szükség van! Próbáljunk ki a szokásos sajt- és szalámi antipasti tálon,, a zöldsalátán, a zöldség hasábokon és a koktélparadicsomon kívül más előtételeket is, például ezt a házi készítésű sós madeleine-t! Kecskesajtos madeleine, parmezános madeleine, pestos madeleine:
megannyi egyszerű és gyorsan elkészíthető recept könnyen beszerezhető hozzávalókkal (tojás, liszt, sós vaj vagy puha vaj, reszelt sajtok ízlés szerint, sima chorizo vagy fűszeres chorizo, tej, só és bors) - bármelyik változat kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszeni fog.
A madeleine receptek tökéletesek az előre tervezéshez: a madeleine tészta még jobb és könnyebben kel, ha 24 órával előre elkészítjük és hűtőszekrényben tároljuk. A receptet könnyű elsajátítani, a legnehezebb része, hogy a vajat alacsony lángon felolvasszuk anélkül, hogy borostyánsárga árnyalatot kap, illetve, hogy ne sózzuk túl a tésztát, ha már eleve sós összetevőket tartalmaz (füstölt lazac, chorizo). Előre is elkészíthetjük az alaptésztát, ekkor közvetlenül sütés előtt adjuk hozzá a preferált hozzávalókat (kukorica, sajt, zöldborsó, chorizo, szárított paradicsom, olajbogyó), ezután pedig kiválaszthatjuk az alakját (hagyományos méretű vagy mini madeleine). Utolsó részlet: alaposan vajazzuk ki a sütőformát, hogy könnyű legyen kiszedni a madeleine példányokat!