Finom előétel receptekre mindig szükség van! Próbáljunk ki a szokásos sajt- és szalámi antipasti tálon,, a zöldsalátán, a zöldség hasábokon és a koktélparadicsomon kívül más előtételeket is, például ezt a házi készítésű sós madeleine-t! Kecskesajtos madeleine, parmezános madeleine, pestos madeleine:
megannyi egyszerű és gyorsan elkészíthető recept könnyen beszerezhető hozzávalókkal (tojás, liszt, sós vaj vagy puha vaj, reszelt sajtok ízlés szerint, sima chorizo vagy fűszeres chorizo, tej, só és bors) - bármelyik változat kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszeni fog.
A madeleine receptek tökéletesek az előre tervezéshez: a madeleine tészta még jobb és könnyebben kel, ha 24 órával előre elkészítjük és hűtőszekrényben tároljuk. A receptet könnyű elsajátítani, a legnehezebb része, hogy a vajat alacsony lángon felolvasszuk anélkül, hogy borostyánsárga árnyalatot kap, illetve, hogy ne sózzuk túl a tésztát, ha már eleve sós összetevőket tartalmaz (füstölt lazac, chorizo). Előre is elkészíthetjük az alaptésztát, ekkor közvetlenül sütés előtt adjuk hozzá a preferált hozzávalókat (kukorica, sajt, zöldborsó, chorizo, szárított paradicsom, olajbogyó), ezután pedig kiválaszthatjuk az alakját (hagyományos méretű vagy mini madeleine). Utolsó részlet: alaposan vajazzuk ki a sütőformát, hogy könnyű legyen kiszedni a madeleine példányokat!