1. >Receptek
  2. >Kétféle töltött, egészben sütött édesburgonya: kukoricás és vörösbabos töltelékkel

Kétféle töltött, egészben sütött édesburgonya: kukoricás és vörösbabos töltelékkel

Héjában sült édesburgonya kétféle változatban - chilis, zöldfűszeres csemegekukoricával és paradicsomos, hagymás vörösbabos töltelékkel. Friss tejföllel kínálva kiváló, egyszerű vacsora a család minden tagjának.
Nehéz
2-4 személy
35 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

4 közepes édesburgonya

1 csokor koriander

1 lime

1 szál újhagyma

1 chili paprika

1 piros kaliforniai paprika

1 kis lilahagyma

5-6 db koktélparadicsom

1 doboz tejföl

snidling



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

4 közepes édesburgonya

1 csokor koriander

1 lime

1 szál újhagyma

1 chili paprika

1 piros kaliforniai paprika

1 kis lilahagyma

5-6 db koktélparadicsom

1 doboz tejföl

snidling



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Az édesburgonyákat héjastul fektessük egy-egy darab alufóliára, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd csomagoljuk be őket. Süssük 200 fokos sütőben, majd amikor a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, vegyük ki.
  2. lépés 2
    Amíg az édesburgonya sül, keverjük össze a Bonduelle Gold csemegekukoricát az aprított korianderrel, az apróra vágott chilivel, újhagymával és kaliforniai paprikával, valamint fél lime levével. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    A Bonduelle Vapeur Vörösbabot keverjük össze a felkockázott lilahagymával, a felezett koktélparadicsommal és sózzuk, borsozzuk. Csavarjuk hozzá a lime másik felét.
  4. lépés 4
    Vágjuk be az édesburgonyákat kb. ⅔-ig, majd kettőt töltsünk meg a vörösbabos, kettőt pedig a kukoricás keverékkel. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
  5. lépés 5
    Vágjuk apróra a snidlinget és keverjük a tejfölbe.
  6. lépés 6
    Tálaláskor kanalazzunk a snidlinges tejfölből a töltött édesburgonyák mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó ...

    Télen is gondolkodhatunk salátákban! A pikánsan fűszerezett sült édesburgonyás csicseriborsóhoz jól illik a kecskesajt, amit durvára vágott dióval, petrezselyemmel és lime-os dresszinggel tehetünk még különlegesebbé.

  • Csicseriborsó és karfiol curry

    A curry mindig felmelegít, legyen bármilyen hideg az időjárás. Ha szeretnénk csökkenteni a család hú...

  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, ame...