Kétféle töltött, egészben sütött édesburgonya: kukoricás és vörösbabos töltelékkel
Héjában sült édesburgonya kétféle változatban - chilis, zöldfűszeres csemegekukoricával és paradicsomos, hagymás vörösbabos töltelékkel. Friss tejföllel kínálva kiváló, egyszerű vacsora a család minden tagjának.
Nehéz
2 személy
35 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
4 közepes édesburgonya
1 csokor koriander
1 lime
1 szál újhagyma
1 chili paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 kis lilahagyma
5-6 db koktélparadicsom
1 doboz tejföl
snidling
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
4 közepes édesburgonya
1 csokor koriander
1 lime
1 szál újhagyma
1 chili paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 kis lilahagyma
5-6 db koktélparadicsom
1 doboz tejföl
snidling
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
4 közepes édesburgonya
1 csokor koriander
1 lime
1 szál újhagyma
1 chili paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 kis lilahagyma
5-6 db koktélparadicsom
1 doboz tejföl
snidling
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
4 közepes édesburgonya
1 csokor koriander
1 lime
1 szál újhagyma
1 chili paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 kis lilahagyma
5-6 db koktélparadicsom
1 doboz tejföl
snidling
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Az édesburgonyákat héjastul fektessük egy-egy darab alufóliára, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd csomagoljuk be őket. Süssük 200 fokos sütőben, majd amikor a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, vegyük ki.
- lépés 2Amíg az édesburgonya sül, keverjük össze a Bonduelle Gold csemegekukoricát az aprított korianderrel, az apróra vágott chilivel, újhagymával és kaliforniai paprikával, valamint fél lime levével. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A Bonduelle Vapeur Vörösbabot keverjük össze a felkockázott lilahagymával, a felezett koktélparadicsommal és sózzuk, borsozzuk. Csavarjuk hozzá a lime másik felét.
- lépés 4Vágjuk be az édesburgonyákat kb. ⅔-ig, majd kettőt töltsünk meg a vörösbabos, kettőt pedig a kukoricás keverékkel. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
- lépés 5Vágjuk apróra a snidlinget és keverjük a tejfölbe.
- lépés 6Tálaláskor kanalazzunk a snidlinges tejfölből a töltött édesburgonyák mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta
Télen is gondolkodhatunk salátákban! A pikánsan fűszerezett sült édesburgonyás csicseriborsóhoz jól illik a kecskesajt, amit durvára vágott dióval, petrezselyemmel és lime-os dresszinggel tehetünk még különlegesebbé.
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal
A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!
Fedezze fel ezt is...