Karácsonyi pulykatekercs borsópürével

Különleges, karácsonyi fűszerezésű recept az ünnepekre! Pikáns, gesztenyés omlós hústekercs könnyed zöldborsópürével készítve, ami a karácsonyi menüsorban és az ünnepi asztalon is jól mutat.
Nehéz
4 személy
80 perc
90 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

1 nagyobb darab pulykamellfilé

1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya

1 marék aszalt szilva

25 dkg gesztenyepüré (ízesített)

15 dkg mascarpone

15 db szeletelt bacon

3 dl fehérbor

1 dl tejszín

1 citrom héja



bors

friss kakukkfű
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

1 nagyobb darab pulykamellfilé

1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya

1 marék aszalt szilva

25 dkg gesztenyepüré (ízesített)

15 dkg mascarpone

15 db szeletelt bacon

3 dl fehérbor

1 dl tejszín

1 citrom héja



bors

friss kakukkfű
  1. lépés 1
    A húst klopfoljuk ki kb. 0,5-1 cm vastagságúra, hogy tekerhető legyen. Próbáljuk téglalapot formát kialakítani. Sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    A gesztenyepürét tegyük egy tálba és villával törjük össze. Keverjük bele a mascarponét a vörösáfonyát és az apróra vágott aszalt szilvát. Sózzuk, borsozzuk és csipkedjük bele a kakukkfű levelek egy részét.
  3. lépés 3
    Kenjük meg a pulykamellet a töltelékkel és göngyöljük fel, majd tekerjük körbe a bacon szeletekkel.
  4. lépés 4
    Helyezzük a roládokat egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort. Tegyük a borba a maradék kakukkfüvet és helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40 perc alatt süssük készre.
  5. lépés 5
    A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig. Szűrjük le és adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük darabosra. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük hozzá a citrom héját.
  6. lépés 6
    Tálaláskor kínálhatunk a gesztenyés pulykarolád és a zöldborsó püré mellé tepsis krumplit.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.

  • Zöldborsós arancini

    Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.

  • Tejes zöldborsó fagyi

    Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.