Házilag készült gnocchi recept krémes citromos szósszal, melyhez zöldborsót és spenótot adtunk. A kiadós gnocchit a citromos szósz és a zöldségek teszik könnyebbé. Parmezánnal tálaljuk.
Nehéz
5 személy
60 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
hozzávalók 5 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Tegyük fel az egészben hagyott héjas burgonyát főzni egy lábasban.
lépés 2
Öntsük egy serpenyőbe a tejszínt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.
lépés 3
Reszeljük hozzá a fokhagymát és öntsük hozzá a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a kakukkfüvet. Gyakori keverés mellett főzzük kb. 5 percig.
lépés 4
Adjuk hozzá a spenót leveleket, hagyjuk, hogy kissé összeessen, majd reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a fél citrom levét is. Vegyük le a tűzről. Mikor a burgonya megpuhult, szűrjük le és várjuk meg ameddig kihűl, majd pucoljuk meg.
lépés 5
Törjük át krumplinyomóval, sózzuk és adjuk hozzá a lisztet és a tojást, ha túlságosan ragad, szórjunk hozzá még lisztet.
lépés 6
Lisztezett deszkán a tésztából gyúrjunk 2 cm átmérőjű hengereket és vágjuk falatnyi darabokra. Egy villa hátoldalával nyomjunk a gnocchiba mintát.
lépés 7
Egy nagy lábosban forraljunk vizet, sózzuk, majd kisebb adagokban dobjuk a lobogó vízbe a gnocchit. Mikor feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal vegyük ki és adjuk a szószhoz, amit időközben újramelegítettünk.
lépés 8
Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....