Házi gnocchi zöldborsóval, citromos szósszal
Házilag készült gnocchi recept krémes citromos szósszal, melyhez zöldborsót és spenótot adtunk. A kiadós gnocchit a citromos szósz és a zöldségek teszik könnyebbé. Parmezánnal tálaljuk.
Nehéz
5 személy
60 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
hozzávalók 5 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
60 dkg közepes méretű burgonya
2 nagy marék bébi spenót
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 citrom
1 tojás
120-150 g liszt
parmezán
só
bors
friss kakukkfű (opcionális)
- lépés 1Tegyük fel az egészben hagyott héjas burgonyát főzni egy lábasban.
- lépés 2Öntsük egy serpenyőbe a tejszínt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.
- lépés 3Reszeljük hozzá a fokhagymát és öntsük hozzá a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a kakukkfüvet. Gyakori keverés mellett főzzük kb. 5 percig.
- lépés 4Adjuk hozzá a spenót leveleket, hagyjuk, hogy kissé összeessen, majd reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a fél citrom levét is. Vegyük le a tűzről. Mikor a burgonya megpuhult, szűrjük le és várjuk meg ameddig kihűl, majd pucoljuk meg.
- lépés 5Törjük át krumplinyomóval, sózzuk és adjuk hozzá a lisztet és a tojást, ha túlságosan ragad, szórjunk hozzá még lisztet.
- lépés 6Lisztezett deszkán a tésztából gyúrjunk 2 cm átmérőjű hengereket és vágjuk falatnyi darabokra. Egy villa hátoldalával nyomjunk a gnocchiba mintát.
- lépés 7Egy nagy lábosban forraljunk vizet, sózzuk, majd kisebb adagokban dobjuk a lobogó vízbe a gnocchit. Mikor feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal vegyük ki és adjuk a szószhoz, amit időközben újramelegítettünk.
- lépés 8Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül. Az ellenállhatatlan olasz rizsgolyók fagyasztott zöldborsóval és krémes mozzarellával forrón, langyosan és hidegen is belopják magukat az egész család szívébe.
Fedezze fel ezt is...