Ebben a receptben a tortilla lapokat paradicsomos, fűszeres vörösbabkrémmel kenjük meg, majd gouda sajttal, avokádóval, kaliforniai paprikával, sonkával és lilahagymával megtöltjük, végül feltekerve, grillserpenyőben megpirítva és félbevágva tálaljuk.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
4 tortilla lap
150 g gouda sajt
1 avokádó
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g sonka
2 ek. sűrített paradicsom
2 dl tejföl
¼ tk cayenne bors
½ tk őrölt római kömény
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
4 tortilla lap
150 g gouda sajt
1 avokádó
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g sonka
2 ek. sűrített paradicsom
2 dl tejföl
¼ tk cayenne bors
½ tk őrölt római kömény
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gőzben párolt vörösbab
lépés 1
Tegyük a vörösbabot egy késes aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és sózzuk, borsozzuk, majd pürésítsük.
lépés 2
A lilahagymát vágjuk kockákra, az avokádót szeleteljük, a kaliforniai paprikát vágjuk csíkokra, a sajtot reszeljük le.
lépés 3
Kenjünk a tortilla lapokra a fűszeres babkrémből, tegyünk az egy sorban lilahagymát, sonkát, avokádót és kaliforniai paprikát, végül szórjuk meg reszelt sajttal. Tekerjük fel szorosan.
lépés 4
Egy száraz grillserpenyőben pirítsuk körbe a tekercseket, majd vágjuk srégen 2 darabba.
lépés 5
Tálaláskor kínáljunk mellé tejfölt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak na...
Csirkés quesadilla chilis kukoricával
Egyszerű recept a hétvégi grillezésből megmaradt sültcsirkéhez: készítsük el tortillában sajttal, vö...