Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
25 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba
2 dl tejföl
1 csomag mozzarellagolyó
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
levelestészta
hozzávalók 4 személyre
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba
2 dl tejföl
1 csomag mozzarellagolyó
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
levelestészta
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
lépés 1
A gombaszeleteket leöblítjük és leszűrjük, forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk az apróra vágott hagymával, majd pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit elkeverjük a tejföllel, megsózzuk.
lépés 2
A levelestésztát sütőlapra fektetjük, a széleket finoman vonalkázzuk – így adva keretet a lepénynek. Villahegy segítségével egyben díszíthetjük is, miközben szúrkáljuk meg több helyen a belsejét, hogy a gőz távozni tudjon.
lépés 3
Megkenjük az így kapott tejfölös krémmel, elrendezzük rajta a gombaszeleteket, ráhelyezzük a félbevágott sajtgolyókat, a vizes petrezselyemleveleket, és 20-25 percre, előmelegített, 170 C-os sütőbe tesszük. Pirulásig sütjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizá...
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökél...
Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...