Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Közepes nehézségű
4 személy
70 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
lépés 1
A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. Vaj és olívaolaj keverékén kezdjük el párolni, enyhén sózzuk. Ha kezd összeesni, szórjuk rá a barnacukrot és pároljuk kb. 10 percig, végül locsoljuk meg a balzsamecetettel.
lépés 2
A gombát szűrjük le és adjuk a hagymához, melegítsük össze, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a tojássárgájával.
lépés 3
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
lépés 4
Tekerjük ki a levelestésztát és kenjük meg a gorgonzolával, majd kanalazzuk rá a gombás tölteléket és simítsuk el egyenletesen. Ha keményebb, szilárdabb gorgonzolát vettünk, morzsoljuk rá azt a gombás töltelékre.
lépés 5
A hosszabb felétől indulva tekerjük fel a tésztát, majd az így kapott kígyót vágjuk kb. 2 cm-es szeletkékre, amiket fektessünk sütőpapírral bélelt tepsire.
lépés 6
Verjük fel a tojás és kenjük meg vele a csigák tetejét.
lépés 7
Az előmelegített sütőben süssük aranybarnára (kb. 25 perc).
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsál...
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ü...
Zöldborsós, gombás zúzapörkölt
Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmes...