Garnélás-fetás zöldborsósaláta
Ropogós garnélák fetával, zöld salátaágyon. Ha szeretnénk megkoronázi a rák és a zöldségek fenséges ízkombinációját, csemoésszünk néhány szelet mangót vagy nektarint a receptbe.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
4 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
- lépés 1A garnélák mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, majd oldalanként 2-2 perc alatt süssük meg a garnélákat. Tegyük félre.
- lépés 2Készítsük elő a többi alapanyagot: a lilahagymát vágjuk vékony félkarikákra, a fetát morzsoljuk össze, a mentaleveleket csipkedjük le a szárról.
- lépés 3Készítsük el a dresszinget: a citrom héját reszeljük le, tegyük egy kis zárható tetejű üvegbe, majd csavarjuk bele a levét, csurgassuk bele a mézet, reszeljük bele a fokhagymát, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, sózzuk-borsozzuk. Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk össze a dresszinget.
- lépés 4Állítsuk össze a salátát: egy nagy tálba helyezzük a megmosott spenótot, a lilahagymát, a morzsolt fetát, mentát, majd rászórjuk a zöldborsót és ráhelyezzük a garnélákat. Megöntözzük a dresszinggel és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Frissen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Fedezze fel ezt is...