Ki mondta, hogy az egészséges receptek csak unalmasak lehetnek? Tegyük próbára ezt a friss, kora nyárias ízeket idéző fusilli salátát édes eperrel, kesernyés rukkolával, sós-krémes fetával és konzerv lencsével, melyet balzsamecetes-mézes öntettel tehetünk tökéletessé.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse
½ kg eper
15 dkg feta
2-3 marék rukkola
1 tk. méz
2 ek. balzsamecet
só
bors
5 ek. olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse
½ kg eper
15 dkg feta
2-3 marék rukkola
1 tk. méz
2 ek. balzsamecet
só
bors
5 ek. olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
lépés 1
A fusillit főzzük meg a dobozon lévő utasítás szerint. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
lépés 2
Az epret mossuk meg és szedjük ki a csumáját. Mérettől függően felezzük vagy negyedeljük a szemeket.
lépés 3
A mézet keverjük ki a balzsamecettel, majd csurgassuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk az öntetet.
lépés 4
Tegyük a fusillit egy salátástálba, adjuk hozzá az epret, a lencsét, a rukkolát és öntsük rá a salátaöntet.
lépés 5
Végezetül morzsoljuk rá a fetát és óvatosan forgassuk át a salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...