1. >Receptek
  2. >Epres-fetás tésztasaláta rukkolával

Epres-fetás tésztasaláta rukkolával

Ki mondta, hogy az egészséges receptek csak unalmasak lehetnek? Tegyük próbára ezt a friss, kora nyárias ízeket idéző fusilli salátát édes eperrel, kesernyés rukkolával, sós-krémes fetával és konzerv lencsével, melyet balzsamecetes-mézes öntettel tehetünk tökéletessé.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli

½ doboz Bonduelle Vapeur lencse

½ kg eper

15 dkg feta

2-3 marék rukkola

1 tk. méz

2 ek. balzsamecet



bors

5 ek. olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli

½ doboz Bonduelle Vapeur lencse

½ kg eper

15 dkg feta

2-3 marék rukkola

1 tk. méz

2 ek. balzsamecet



bors

5 ek. olívaolaj
  1. lépés 1
    A fusillit főzzük meg a dobozon lévő utasítás szerint. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
  2. lépés 2
    Az epret mossuk meg és szedjük ki a csumáját. Mérettől függően felezzük vagy negyedeljük a szemeket.
  3. lépés 3
    A mézet keverjük ki a balzsamecettel, majd csurgassuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk az öntetet.
  4. lépés 4
    Tegyük a fusillit egy salátástálba, adjuk hozzá az epret, a lencsét, a rukkolát és öntsük rá a salátaöntet.
  5. lépés 5
    Végezetül morzsoljuk rá a fetát és óvatosan forgassuk át a salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...

  • Gazdag lencseleves

    Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...