Édeskömény saláta naranccsal, olívával és tonhallal
Édeskömény és narancs együtt? Ez a kombináció igen elterjedt Olaszországban és biztosan feldobja a szürke téli hétköznapokat. Az édes naranccsal való párosítás megszelidíti az erős ánizsos ízét ennek a remek zöldségnek.
Könnyű
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
1 személyre
1 édeskömény
1 lilahagyma
2 narancs
2 ek kapribogyó
2 ek olívaolaj
2 ek zöld vagy fekete olívabogyó
1 doboz tonhal
Só, bors
hozzávalók 1 személyre
1 édeskömény
1 lilahagyma
2 narancs
2 ek kapribogyó
2 ek olívaolaj
2 ek zöld vagy fekete olívabogyó
1 doboz tonhal
Só, bors
lépés 1
Öblítsük le és töröljük szárazra az édesköményt. Vágjuk vékony csíkokra egy mandolin, zöldséghámozó vagy éles kés segítségével.
lépés 2
Aprítsuk fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg a narancsokat és vágjuk fel kisebb darabokra. Az előkészítés során kifolyt narancslevet tartsuk meg.
lépés 3
Csepegtessünk és öblítsünk le 2 evőkanál kapribogyót. Keverjük össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, valamint a narancslével.
lépés 4
Keverjük össze az édesköményt, a narancsot, a kapribogyót és a 2 evőkanálnyi durvára vágott fekete vagy zöld olajbogyót az öntettel. Rendezzük a tetejére a tonhaldarabokat, és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval
A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Póréhagyma és sonka clafoutis
Felejtsük el az órákig tartó robotolást a konyhában! A sós póréhagymával és sonkával készült clafout...
Sajtos-almás karfiolkrémleves krutonnal
Krémes és finom, izgalmasan fűszerezett sajtos-almás karfiolleves recept tele értékes tápanyagokkal....