Mindössze 5 hozzávalóra lesz szükségünk az édesburgonya és kukorica krokettek elkészítéséhez - ideális könnyű vacsorához vagy előételnek baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
lépés 1
Hámozzuk meg az édesburgonyát. Vágjuk kockákra és pároljuk 20 percig, majd készítsünk belőle pürét.
lépés 2
Szűrjük le a kukoricakonzervet. Adjuk hozzá az édesburgonya püréhez. Tegyünk hozzá a lisztet, a paprikát vagy curry-t, a fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot is.
lépés 3
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, fűszerezzük chilivel.
lépés 4
Enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából, majd lisztbe forgassuk meg őket.
lépés 5
Forró olajban mindkét oldalon 2 percig pirítsuk a golyókat.
lépés 6
Helyezzük őket papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Zöld salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...