Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbért.
lépés 2
Adjuk hozzá a kimagozott apróra vágott chilit és a curryt, és kevergessük további 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Vágjuk fel a répát és az édesburgonyát hasonló méretűre, majd tegyük a lábasba és öntsük fel az alaplével.
lépés 4
Miután a zöldségek megpuhultak, merjük ki a leves felét és pürésítsük majd öntsük vissza a lábasba.
lépés 5
Öntsük hozzá a kókusztejet és a csemegekukoricát és forraljuk fel.
lépés 6
Időközben készítsük el a lágy sárgájú tojásokat is: a hűtőből kivett tojásokat tegyük óvatosan forrásban lévő vízbe 6-6½ percre, majd tegyük hideg vízbe és pucoljuk meg.
lépés 7
Karikázzuk fel az újhagymát és aprítsuk fel a koriandert.
lépés 8
Tálaláskor tegyünk a levesre egy kevés joghurtot, szórjuk meg korianderrel, újhagymával és helyezzük a levesre a félbevágott tojást is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...