Csicsóka és sárgarépa krémleves
Csúnya, de finom! A csicsóka, az articsóka unokatestvére édes íze miatt tökéletesen párosítható sárgarépával. Ez az egyszerű és ízletes recept rá a bizonyíték.
Könnyű
4 személy
10 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
600g friss csicsóka
400g sárgarépa
1 db vöröshagyma
80cl zöldség alaplé
1 csokor zöldfűszer
10cl tejszín
Só, bors
1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)
Metélőhagyma
400g sárgarépa
1 db vöröshagyma
80cl zöldség alaplé
1 csokor zöldfűszer
10cl tejszín
Só, bors
1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)
Metélőhagyma
hozzávalók 4 személyre
600g friss csicsóka
400g sárgarépa
1 db vöröshagyma
80cl zöldség alaplé
1 csokor zöldfűszer
10cl tejszín
Só, bors
1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)
Metélőhagyma
400g sárgarépa
1 db vöröshagyma
80cl zöldség alaplé
1 csokor zöldfűszer
10cl tejszín
Só, bors
1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)
Metélőhagyma
- lépés 1Mossunk és hámozzunk meg 600 g csicsókát és 400 g sárgarépát. Vágjuk fel őket nagyobb darabokra. Hámozzunk meg és kockázzunk fel 1 db vöröshagymát.
- lépés 2Melegítsünk fel némi olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát, majd a sárgarépát és a csicsókát is. Öntsük fel 80 cl zöldségalaplével, adjunk hozzá egy csokor zöldfűszert, sót és borsot.
- lépés 3Forraljuk fel, majd fedjük le és főzzük 25 percig. Keverjük meg, majd adjunk hozzá 10 cl tejszínt. Kóstoljuk meg és szükség esetén ízesítsük még.
- lépés 4Metélőhagymával megszórva, forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Nyári zöldséges és kecskesajtos bruschetta
Könnyebb, mint egy szendvics, és gyorsabb, mint a tartine, ez a bruschetta! Néhány zöldség, némi kecskesajt és már el is készült! Fogyasszuk salátával vagy barátok társaságában előételként.
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Csicseriborsós töltött padlizsán
Könnyen elkészíthető recept, mivel csak egy tepsi és a sütő kell hozzá. A krémesre sütött padlizsánt szárított paradicsommal, fokhagymával és citrommal kevert csicseriborsóval töltjük meg és tetejére olvadt parmezánnal, illetve fokhagymás görögjoghurttal kínáljuk. Egyszerű, de finom és kiadós étel.
Fedezze fel ezt is...