Könnyen elkészíthető recept, mivel csak egy tepsi és a sütő kell hozzá. A krémesre sütött padlizsánt szárított paradicsommal, fokhagymával és citrommal kevert csicseriborsóval töltjük meg és tetejére olvadt parmezánnal, illetve fokhagymás görögjoghurttal kínáljuk. Egyszerű, de finom és kiadós étel.
Könnyű
2-4 személy
45 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 kisebb padlizsán
5 dkg olajban eltett szárított paradicsom
½ citrom
1 gerezd fokhagyma
4-6 szál friss kakukkfű
1 tk. füstölt pirospaprika
1 kis doboz görögjoghurt
8 dkg parmezán
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 kisebb padlizsán
5 dkg olajban eltett szárított paradicsom
½ citrom
1 gerezd fokhagyma
4-6 szál friss kakukkfű
1 tk. füstölt pirospaprika
1 kis doboz görögjoghurt
8 dkg parmezán
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat vágjuk hosszában félbe, majd a húsukat egy éles késsel mélyen vágjuk be átlósan párhuzamos csíkokban, majd ugyanígy az ellenkező irányból, hogy elfordított négyzethálót kapjunk. Vigyázzunk, hogy a héját ne vágjuk át.
lépés 2
Egy ecsettel kenjük meg olívaolajjal a padlizsánok vágott felületét, majd sózzuk, borsozzuk és tegyük a sütőbe 30 percre vagy grillezzük ugyanennyi ideig.
lépés 3
A csicseriborsót keverjük össze a füstölt pirospaprikával, a felkockázott szárított paradicsommal, adjuk hozzá a citromlevet és a kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Vegyük ki a padlizsánt a sütőből és egy kanál hátával csináljuk enyhe mélyedést a felületükön, majd ide kanalazzuk rá a fűszeres csicseriborsót. Reszeljünk mindegyikre parmezánt és tegyük vissza a sütőbe, ameddig a sajt megolvad.
lépés 5
Keverjük ki a joghurtot egy gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal és tálaláskor kanalazzunk belőle a padlizsánra.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...