Brokkoli pestóban? Miért ne! Mandulával és fetával keverve, durvára összeturmixolva 15 perc alatt kész a finom tésztavacsora.
Könnyű
4 személy
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
500 g tészta (penne, fusilli, farfalle, stb.)
250 g Bonduelle fagyasztott brokkoli
100 g feta
50 g mandula
olívaolaj
2 ek só
hozzávalók 4 személyre
500 g tészta (penne, fusilli, farfalle, stb.)
250 g Bonduelle fagyasztott brokkoli
100 g feta
50 g mandula
olívaolaj
2 ek só
Termékajánlatunk a recepthez
Brokkoli
lépés 1
Pároljuk a brokkolit 3-4 percig, amíg élénkzöldek, de még mindig ropogósak lesznek.
lépés 2
Keverjük össze a mandulát a fetával, adjuk hozzá a brokkolit és kétszer-háromszor forgassuk meg a turmixgépben: ne pürésítsük, inkább durva állagra törekedjünk.
lépés 3
Kóstoljuk meg a pestót, és ha szükséges, sózzuk meg: a feta már magában is sós, nem feltétlen szükséges utólag megsózni a keveréket.
lépés 4
Forraljunk fel nagy mennyiségű sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát és keverjük meg. Főzzük a csomagoláson feltüntetett idő vagy ízlés szerint al dante-re.
lépés 5
Öntsük a pestót a még forró edénybe, amiben a tészta kifőtt. Adjuk hozzá a tésztát és egy csepp olívaolajat. Keverjük össze és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salá...