A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagymával és fokhagymával teszünk még ízletesebbé. A kéksajt pikáns ízt ad az ételnek, illetve ropogós-sós bacon kerül még a tetejére - így lesz tökéletes fogás a karácsonyi asztalon.
Könnyű
4 személy
40 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Fagyasztott Kelbimbó
6 szelet bacon
150 g kéksajt
1 lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
2 dl balzsamecet
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Fagyasztott Kelbimbó
6 szelet bacon
150 g kéksajt
1 lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
2 dl balzsamecet
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Kelbimbó
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
A kiolvadt kelbimbót vágjuk félbe és tegyük vágott felükkel lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Héjastul szórjuk mellé a fokhagyma gerezdeket. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük kb. 20 percig, ameddig szép aranybarna színt kap.
lépés 3
Öntsük a balzsamecetet egy kis lábasba és alacsony fokozaton redukáljuk a felére.
lépés 4
Kockázzuk fel a lilahagymát és sózzuk be 10 percre, hogy a csípőssége kicsit enyhébb legyen.
lépés 5
A bacon-t csíkozzuk fel és egy pici olajon pirítsuk ropogósra.
lépés 6
Tegyük a kelbimbót egy tálba, a fokhagymát nyomjuk ki a héjából egy villával nyomjuk össze és keverjük a balzsamecethez.
lépés 7
Adjuk a bacont és a hagymát a kelbimbóhoz, morzsoljuk bele a kéksajtot és locsoljuk meg a balzsamecettel. Ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sült kelbimbó mandulával és polentával
A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Sajtos-tejszínes sült kelbimbó
Mit szólnánk egy krémes, zöldséges egytálételhez, ahol a sütő végzi el helyettünk a munka nagy részé...
Karácsonyi mandulás kelbimbó
Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokh...