Babos pulykahússal töltött rétesbatyu
A sajtos-tejfölös, fehérbabos, kukoricás és darált pulykahúsos tölteléket először raguvá főzzük. Majd ezt töltjük a négyzetre vágott réteslapokba, a tetejére kevés cheddar sajtot szórunk és így alakítjuk ki a kis batyukat, amit kisütünk. Finom, könnyen hordozható recept uzsonnára vagy kiránduláshoz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
16 darabhoz:
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
½ doboz Bonduelle Gold Szuperédes csemegekukorica
250 g darált pulyka
1 csomag rétestészta
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
fekete szezámmag
só
bors
olaj
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
½ doboz Bonduelle Gold Szuperédes csemegekukorica
250 g darált pulyka
1 csomag rétestészta
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
fekete szezámmag
só
bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
16 darabhoz:
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
½ doboz Bonduelle Gold Szuperédes csemegekukorica
250 g darált pulyka
1 csomag rétestészta
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
fekete szezámmag
só
bors
olaj
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
½ doboz Bonduelle Gold Szuperédes csemegekukorica
250 g darált pulyka
1 csomag rétestészta
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
fekete szezámmag
só
bors
olaj
- lépés 1Vágjuk karikákra az újhagymát és olajon kezdjük el dinsztelni, majd reszeljük bele a fokhagymát és kevergessük 1-2 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon pirítsuk ameddig teljesen kifehéredik.
- lépés 3Adjuk hozzá a fehérbabot és a csemegekukoricát és forrósítsuk össze.
- lépés 4Kanalazzuk bele a tejfölt és főzzük 5-10 percig, ameddig elég sűrű állagú lesz, majd keverjük bele az apróra vágott petrezselymet.
- lépés 5A réteslapokból terítsünk először egyet egy benedvesített és kiterített konyharuhára, kenjük meg egy szilikonecset segítségével kevés olajjal, majd terítsünk rá még egy réteslapot, azt is olajozzuk meg és vágjunk 15 cm-es négyzetekre.
- lépés 6A négyzetekre tegyünk 1-1 nagy evőkanállal a töltelékből, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
- lépés 7Csomagoljuk be a batyukat, kenjük át egy kevés olajjal a tetejüket és szórjuk meg fekete szezámmaggal. Ismételjük, amíg elegendő a töltelék (kb. 16 darab batyunk lesz).
- lépés 8Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg szép aranybarna színe lesz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Currys-fehérbabos töltött krumpli
A hagymás, zöldfűszeres currys fehérbabot héjában sült forró burgonyába töltjük, majd sajttal szórjuk meg. Szuper recept vacsorára, mivel egyszerűen elkészíthető és az egész család kedvence lehet.
Kókusztejes zöldségcurry fehérbabbal
A zöldséges curry kedvelőinek ajánljuk ezt az ízletes, krémes, fűszeres fehér babos-burgonyás receptet kókusztejjel és lime-mal ízesítve, párolt rizzsel és friss zöldfűszerrel tálalva.
Ribollita fehérbabbal
Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Fedezze fel ezt is...