1. >Receptek
  2. >Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

400 g darált pulykahús

1 tojás

½ vöröshagyma apróra vágva

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor petrezselyem

2 ek. Worcestershire szósz

2 ek. friss kakukkfű

5 dkg zsemlemorzsa

150 ml áfonyadzsem

1 bio narancs reszelt héja

2 ek. almaecet

5 dkg vaj

3 ek. olívaolaj

só, bors

tálaláshoz: burgonyapüré
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

400 g darált pulykahús

1 tojás

½ vöröshagyma apróra vágva

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor petrezselyem

2 ek. Worcestershire szósz

2 ek. friss kakukkfű

5 dkg zsemlemorzsa

150 ml áfonyadzsem

1 bio narancs reszelt héja

2 ek. almaecet

5 dkg vaj

3 ek. olívaolaj

só, bors

tálaláshoz: burgonyapüré
  1. lépés 1
    Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykahúst a tojással, az apróra vágott hagymával, a friss kakukkfű leveleivel, a zsemlemorzsával, majd adjuk hozzá a Worcestershire szószt és sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    Készítsünk kis golyókat a húskeverékből, tegyük egy tálra és tegyük a hűtőbe 15 percre.
  3. lépés 3
    Készítsük el az áfonyás mázat: egy közepes tálban keverjük össze az áfonyalekvárt az almaecettel, reszeljük bele a narancs héját, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. lépés 4
    Készítsük el a zöldborsót: egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és kevergessük, amíg megpárolódik. Húzzuk le a lángról és keverjük össze az apróra vágott friss petrezselyemmel.
  5. lépés 5
    Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, és süssük meg benne a pulykafasírtgolyókat. Amikor minden oldaluk aranybarna, adjuk hozzá az áfonyalekváros keveréket, és kevergessük, amíg a szósz kissé besűrűsödik és szépen bevonja a húsgolyókat.
  6. lépés 6
    Tálaljuk a frissen sült áfonyás pulykafasírtgolyókat a petrezselymes zöldborsóval és burgonyapürével.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz....

  • Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással

    Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fe...