Zöldséges cottage pie
Tartalmas, egyben kényeztető őszies fogás az angol pásztorpite mintájára, ezúttal csupa zöldségekkel. Vegetáriánusok és húsevők egyaránt szeretni fogják.
Közepes nehézségű
5 személy
40 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó konzerv
2 cukkini
1 doboz bébi spenót
1 marék szárított paradicsom
1 kg krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g cheddar sajt
2 ek. liszt
½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)
olívaolaj
5 dkg vaj
friss vagy szárított kakukkfű és oregánó
szerecsendió
só
bors
2 cukkini
1 doboz bébi spenót
1 marék szárított paradicsom
1 kg krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g cheddar sajt
2 ek. liszt
½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)
olívaolaj
5 dkg vaj
friss vagy szárított kakukkfű és oregánó
szerecsendió
só
bors
hozzávalók 5 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó konzerv
2 cukkini
1 doboz bébi spenót
1 marék szárított paradicsom
1 kg krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g cheddar sajt
2 ek. liszt
½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)
olívaolaj
5 dkg vaj
friss vagy szárított kakukkfű és oregánó
szerecsendió
só
bors
2 cukkini
1 doboz bébi spenót
1 marék szárított paradicsom
1 kg krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g cheddar sajt
2 ek. liszt
½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)
olívaolaj
5 dkg vaj
friss vagy szárított kakukkfű és oregánó
szerecsendió
só
bors
- lépés 1Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockára és tegyük fel főzni sós vízben.
- lépés 2Egy tűzálló edényben hevítsünk olívaolajat és süssük meg a félkarikára vágott cukkinit magas fokozaton.
- lépés 3Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szárított paradicsomot és a fűszereket és 1-2 percig kevergessük.
- lépés 4Ezután adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le és pároljuk pár percig.
- lépés 5Szórjuk meg a liszttel és keverjük addig, ameddig kellőképpen összekeveredik a zöldségekkel, majd öntsünk hozzá 4 dl tejet és forraljuk fel. Egy-két percig hagyjuk kis lángon forrni, majd reszeljük hozzá a sajtot. Főzzük még egy rövid ideig, hogy a szósz besűrűsödjön.
- lépés 6Ha a krumpli megfőtt, adjuk hozzá a vajat és meleg tejet és készítsük el a krumplipürét, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk hozzá friss szerecsendiót.
- lépés 7Kanalazzuk a krumplipürét a zöldséges ragura és süssük 180 fokon aranybarnára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pestos orecchiette zöldborsóval és baconnel
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Fedezze fel ezt is...