1. >Receptek
  2. >Zöldborsós-spenótos mini palacsinta kecskesajttal

Zöldborsós-spenótos mini palacsinta kecskesajttal

A palacsinta nem csak édesen jó! Próbáljuk ki ezt a zöldborsós, újhagymás és spenótos receptet. Az elkészült palacsintákat egymásra halmozva tálaljuk, mellé kecskesajtos-snidlinges krémet kínálunk.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
12-14 darabhoz:

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék bébispenót

150 g lágy kecskesajt

2 tojás

2 szál újhagyma

5 dkg parmezán

1 citrom

1-2 ek. liszt

1 csokor snidling



bors

szerecsendió

növényi olaj
hozzávalók 3 személyre
12-14 darabhoz:

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék bébispenót

150 g lágy kecskesajt

2 tojás

2 szál újhagyma

5 dkg parmezán

1 citrom

1-2 ek. liszt

1 csokor snidling



bors

szerecsendió

növényi olaj
  1. lépés 1
    A zöldborsót főzzük meg forró vízben 3 perc alatt, az utolsó 1 percben a spenótot is adjuk hozzá, majd szűrjük le az egészet egy szűrőben és hűtsük le folyó hideg víz alatt. Csöpögtessük le, majd egy késes robotgépben pürésítsük darabosra.
  2. lépés 2
    Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, keverjük bele a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, reszeljünk bele egy késhegynyi szerecsendiót, a citrom héját, valamint a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
  3. lépés 3
    Hevítsünk olajat egy serpenyőben és tegyünk bele egy evőkanálnyi adagokat a tésztából, kicsit igazgassuk el, majd süssük világos aranybarnára mindkét oldalát.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a kecskesajtot a reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, az apróra vágott snidlinggel és egy kevés sóval.
  5. lépés 5
    Tálaljuk felhalmozva a palacsintákat és kínáljunk mellé a kecskesajtos krémet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...

    A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...

  • Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

    Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...