A palacsinta nem csak édesen jó! Próbáljuk ki ezt a zöldborsós, újhagymás és spenótos receptet. Az elkészült palacsintákat egymásra halmozva tálaljuk, mellé kecskesajtos-snidlinges krémet kínálunk.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
hozzávalók 3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A zöldborsót főzzük meg forró vízben 3 perc alatt, az utolsó 1 percben a spenótot is adjuk hozzá, majd szűrjük le az egészet egy szűrőben és hűtsük le folyó hideg víz alatt. Csöpögtessük le, majd egy késes robotgépben pürésítsük darabosra.
lépés 2
Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, keverjük bele a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, reszeljünk bele egy késhegynyi szerecsendiót, a citrom héját, valamint a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
lépés 3
Hevítsünk olajat egy serpenyőben és tegyünk bele egy evőkanálnyi adagokat a tésztából, kicsit igazgassuk el, majd süssük világos aranybarnára mindkét oldalát.
lépés 4
Keverjük ki a kecskesajtot a reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, az apróra vágott snidlinggel és egy kevés sóval.
lépés 5
Tálaljuk felhalmozva a palacsintákat és kínáljunk mellé a kecskesajtos krémet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...