Zöldborsós muffin
A sütemények kedvelői imádni fogják ezt a látványos, izgalmas receptet! A könnyed, zöldszínű zöldborsós és ricottás muffinokat kihűlés után mascarpone krémmel a tetejükön kínáljunk, melyet vaníliával és citromhéjjal ajánlott ízesíteni.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
12 darabhoz:
100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
125 g liszt
2 tojás
160 g kristálycukor
1 és ½ tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
60 g vaj (szobahőmérsékleten)
60 ml növényi olaj
1 dl tej
25 dkg mascarpone
1 citrom
3 dkg porcukor
1 kk. vanília kivonat
csipetnyi só
100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
125 g liszt
2 tojás
160 g kristálycukor
1 és ½ tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
60 g vaj (szobahőmérsékleten)
60 ml növényi olaj
1 dl tej
25 dkg mascarpone
1 citrom
3 dkg porcukor
1 kk. vanília kivonat
csipetnyi só
hozzávalók 4 személyre
12 darabhoz:
100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
125 g liszt
2 tojás
160 g kristálycukor
1 és ½ tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
60 g vaj (szobahőmérsékleten)
60 ml növényi olaj
1 dl tej
25 dkg mascarpone
1 citrom
3 dkg porcukor
1 kk. vanília kivonat
csipetnyi só
100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
125 g liszt
2 tojás
160 g kristálycukor
1 és ½ tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
60 g vaj (szobahőmérsékleten)
60 ml növényi olaj
1 dl tej
25 dkg mascarpone
1 citrom
3 dkg porcukor
1 kk. vanília kivonat
csipetnyi só
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A zöldborsót főzzük meg 3 perc alatt forró vízben, majd szűrjük le, hűtsük ki és egy késes robotgépben pürésítsük.
- lépés 2Elektromos habverővel keverjük fehéredésig a tojásokat a kristálycukorral.
- lépés 3Keverjük hozzá az olajat, a vajat, a citromlevet (a citrom héját előtte reszeljük le és tegyük félre), a tejet és a zöldborsó pürét.
- lépés 4A lisztet keverjük el a sütőporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd fokozatosan szitáljuk a másik tálba, miközben keverjük a masszát. Keverjük ki alaposan.
- lépés 5Béleljük ki a muffin formákat muffin papírral és kanalazzunk a tésztából a ¾-ig. Helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig.
- lépés 6Helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig.
- lépés 7Ez idő alatt keverjük ki a mascarponét a porcukorral, a citrom héjával és a vanília kivonattal.
- lépés 8Miután a cupcake-ek megsültek, hagyjuk kihűlni őket, majd kanalazzunk a tetejükre mascarpones krémből. Díszítésként tehetünk a krémre pár forgács citromhéjat vagy ehető, szárított virágszirmot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...