1. >Receptek
  2. >Zöldborsós gazpacho

Zöldborsós gazpacho

Ez a zöld gazpacho talán még finomabb, mint az eredeti, paradicsomból készült változat! Kitűnő választás a nyár legmelegebb napjaira uborkával, cukkinivel és finom zöldborsóval.
Könnyű
4 személy
Hozzávalók
4 személyre
1 uborka

1 cukkini

150 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

50 cl zöldség alaplé

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 szelet száraz kenyér

3 ek olívaolaj

2 ek fehérborecet

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 uborka

1 cukkini

150 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

50 cl zöldség alaplé

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 szelet száraz kenyér

3 ek olívaolaj

2 ek fehérborecet

Só, bors
  1. lépés 1
    Főzzük a borsót, a felszeletelt cukkinit és a durvára vágott hagymát 10 percig az alaplében. Szűrjük le, de az alaplevet ne öntsük ki. Hagyjuk kihűlni.
  2. lépés 2
    Kockázzuk fel az uborkát, hámozzuk meg és vágjuk félbe a fokhagymát. Áztassuk vízbe a kenyeret, majd nyomkodjuk ki belőle nedvességet.
  3. lépés 3
    Tegyük a nyers zöldségeket egy aprítóba. Pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a kenyeret, olívaolajat, ecetet és az alaplé felét. Turmixoljuk simára, és a kívánt állagnak megfelelően adjunk hozzá még több alaplevet.
  4. lépés 4
    Sózzuk, borsozzuk meg és tálalás előtt legalább 3 órán át pihentessük a hűtőben.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...

  • Póréhagymás-zöldborsós spagetti

    20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldb...