lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
Készítsük el a paradicsomos mártogatóst: egy kis lábosban főzzük össze a darabolt paradicsom konzervet 2 ek olívaolajjal, 1 kiskanál oregánóval, a sűrített paradicsommal, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
lépés 3
Készítsük elő a pizzagolyó töltelékeket: vágjuk csíkokra a sonkát, készítsük kezünk ügyébe a mini mozzarella golyókat, a paradicsomszószt (ez lesz a mártogatós szósz is, de egy keveset felhasználunk töltelékként) és a Bonduelle Olíva Mixet.
lépés 4
A pizzatésztából vágjunk kb. 7 x 7 cm-es négyzeteket.
lépés 5
Kanalazzunk a közepére a paradicsomszószból, tegyünk rá 1 kiskanál Olíva Mixet, egy kis sonkát, 1 db mini mozzarella golyót és 1 levél bazsalikomot, majd csomagoljuk be, golyót formázva. Helyezzük a pizzagolyókat egy kerek hőálló tálba, úgy hogy a közepén hagyjunk helyet egy kis tálkának, amibe a mártogatnivaló paradicsomszószt fogjuk tenni a sütést követően.
lépés 6
Kenjük meg a pizzagolyók tetejét olívaolajjal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és süssük őket aranybarnára (kb. 15 perc).
lépés 7
A frissen kisült pizzagolyókat tálaljuk a közepén elhelyezett paradicsomos mártogatóssal.