Töltött pizzagolyó paradicsomos mártogatóssal
Mozzarellával, sonkával és Créatif Olíva Mix-szel töltött pizzagolyó recept, körformába rendezve és megsütve. A sütés után a kör közepére paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás szósz kerül, ebbe lehet mártogatni a golyókat.
Könnyű
4 személy
60 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Készítsük el a paradicsomos mártogatóst: egy kis lábosban főzzük össze a darabolt paradicsom konzervet 2 ek olívaolajjal, 1 kiskanál oregánóval, a sűrített paradicsommal, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
- lépés 3Készítsük elő a pizzagolyó töltelékeket: vágjuk csíkokra a sonkát, készítsük kezünk ügyébe a mini mozzarella golyókat, a paradicsomszószt (ez lesz a mártogatós szósz is, de egy keveset felhasználunk töltelékként) és a Bonduelle Olíva Mixet.
- lépés 4A pizzatésztából vágjunk kb. 7 x 7 cm-es négyzeteket.
- lépés 5Kanalazzunk a közepére a paradicsomszószból, tegyünk rá 1 kiskanál Olíva Mixet, egy kis sonkát, 1 db mini mozzarella golyót és 1 levél bazsalikomot, majd csomagoljuk be, golyót formázva. Helyezzük a pizzagolyókat egy kerek hőálló tálba, úgy hogy a közepén hagyjunk helyet egy kis tálkának, amibe a mártogatnivaló paradicsomszószt fogjuk tenni a sütést követően.
- lépés 6Kenjük meg a pizzagolyók tetejét olívaolajjal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és süssük őket aranybarnára (kb. 15 perc).
- lépés 7A frissen kisült pizzagolyókat tálaljuk a közepén elhelyezett paradicsomos mártogatóssal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Chilis babos rákleves
A rákleves önmagában is pikáns, de chili-vel fűszerezve még egyedibb fogást kapunk. Meglepő hozzávaló benne a vörösbab, ami még tovább fokozza a különleges ízvilágot.
Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Zöld shakshuka
Látványos recept, teljesértékű alkalmi reggeli. A népszerű közel-keleti lecsó, tojással együtt sütve, de ezúttal zöld színben. Friss kenyérrel a hétvégi bruncholás főszereplője lehet. Gyorsan és könnyen elkészíthető.
Fedezze fel ezt is...