Chilis babos rákleves
A rákleves önmagában is pikáns, de chili-vel fűszerezve még egyedibb fogást kapunk. Meglepő hozzávaló benne a vörösbab, ami még tovább fokozza a különleges ízvilágot.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
hozzávalók 4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
- lépés 1A rákot, hafagyasztott,szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Azösszes zöldséget megtisztítjuk; a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
- lépés 2Egy lábasba olajat öntünk, a zöldséget rárakjuk, kis rést hagyva lefödjük, és közepes lángon kb. 10 perc alatt ressre (majdnem puhára) pároljuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük, felforraljuk.
- lépés 3Közben a csilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük a leveshez keverjük. A babot levével együtt hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Zöldségkrémleves avokádóval
Zöldségkrémleves különleges feltéttel, rántott avokádóval. Gyorsan elkészül, egyszerűsége miatt konyhában kevésbé rutinosaknak is ajánlott recept, mégis ínyenc fogásnak ígérkezik.
Zöld shakshuka
Látványos recept, teljesértékű alkalmi reggeli. A népszerű közel-keleti lecsó, tojással együtt sütve, de ezúttal zöld színben. Friss kenyérrel a hétvégi bruncholás főszereplője lehet. Gyorsan és könnyen elkészíthető.
Fedezze fel ezt is...