A rákleves önmagában is pikáns, de chili-vel fűszerezve még egyedibb fogást kapunk. Meglepő hozzávaló benne a vörösbab, ami még tovább fokozza a különleges ízvilágot.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
hozzávalók 4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),
2 gerezd fokhagyma,
1 sárgarépa,
4 újhagyma,
arasznyi póréhagyma,
1-1 piros, zöld és sárga
húsú paprika,
4 paradicsom,
2 közepes nagyságú burgonya,
5 evőkanál olívaolaj,
2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
4 evőkanál fehérbor,
3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
só,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
1-2 kiskanál citromlé
Termékajánlatunk a recepthez
Bon Menu Mexicana
lépés 1
A rákot, hafagyasztott,szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Azösszes zöldséget megtisztítjuk; a fokhagymát finomra, a többit
kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
lépés 2
Egy lábasba olajat öntünk, a zöldséget rárakjuk, kis rést hagyva lefödjük, és közepes lángon kb. 10 perc alatt ressre (majdnem puhára) pároljuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük, felforraljuk.
lépés 3
Közben a csilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük a leveshez keverjük. A babot levével együtt hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Pikáns zöld krémleves pirított kesudióva...
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Zöldségkrémleves avokádóval
Zöldségkrémleves különleges feltéttel, rántott avokádóval. Gyorsan elkészül, egyszerűsége miatt kony...
Zöld shakshuka
Látványos recept, teljesértékű alkalmi reggeli. A népszerű közel-keleti lecsó, tojással együtt sütve...