Zöld shakshuka
Látványos recept, teljesértékű alkalmi reggeli. A népszerű közel-keleti lecsó, tojással együtt sütve, de ezúttal zöld színben. Friss kenyérrel a hétvégi bruncholás főszereplője lehet. Gyorsan és könnyen elkészíthető.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld mix zöldségkeverék
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika
2 marék bébispenót
3-4 tojás
fél csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika
2 marék bébispenót
3-4 tojás
fél csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld mix zöldségkeverék
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika
2 marék bébispenót
3-4 tojás
fél csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika
2 marék bébispenót
3-4 tojás
fél csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk olívaolajat és dinszteljük meg a karikára vágott póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát.
- lépés 2Vágjuk csíkokra a paprikát, adjuk a hagymához, és süssük-pároljuk pár percig.
- lépés 3Dobjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket, egy löttyintésnyi vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, néha átkeverve főzzük kb. 5 percig. Ha a zöldségek puhák, keverjük hozzá a spenótot is.
- lépés 4Csináljunk kis mélyedéseket a zöldséges raguba és üssük bele a tojásokat (hármat vagy négyet, a serpenyő méretétől függően). Alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig főzzük, ameddig a tojásfehérje megszilárdul.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel és kínáljunk mellé ropogós héjú kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel
Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
Medvehagyma pesztós tésztasaláta
Egyszerű és nagyon gyors fusilli tésztasaláta medvehagyma pesztóval és Bonduelle Creatif Oliva mix zöldségkeverékkel. Vegetáriánus fogás.
Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Fedezze fel ezt is...