Pirított fűszeres vörösbab, csicseriborsó, tökmag, mazsola, vörösáfonya keveréke. Egészséges, finom ropogtatnivaló recept egy jó film mellé vagy téli kirándulásra.
Könnyű
2-4 személy
15 perc
45 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
5 dkg aranymazsola
5 dkg vörösáfonya
5 dkg tökmag
1 tk. cayenne bors
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. barnacukor
só
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
5 dkg aranymazsola
5 dkg vörösáfonya
5 dkg tökmag
1 tk. cayenne bors
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. barnacukor
só
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
Vapeur gőzben párolt vörösbab
lépés 1
Melegítsük elő a sütő 180 fokra.
lépés 2
Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és egy papírtörlővel itassuk fel róluk a maradék folyadékot.
lépés 3
Helyezzük egy tálba a hüvelyeseket és locsoljuk meg 2 ek. olajjal, majd szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, adjunk hozzá két nagy csipet sót is. Keverjük jól össze, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 40-45 percig.
lépés 4
Mikor elkészült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
lépés 5
Keverjük hozzá a mazsolát, a vörösáfonyát és a tökmagot. Elkészült a téli snack-mix.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...