1. >Receptek
  2. >Téli snack mix csicseriborsóval és vörösbabbal

Téli snack mix csicseriborsóval és vörösbabbal

Pirított fűszeres vörösbab, csicseriborsó, tökmag, mazsola, vörösáfonya keveréke. Egészséges, finom ropogtatnivaló recept egy jó film mellé vagy téli kirándulásra.
Könnyű
2-4 személy
15 perc
45 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

5 dkg aranymazsola

5 dkg vörösáfonya

5 dkg tökmag

1 tk. cayenne bors

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. barnacukor



olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

5 dkg aranymazsola

5 dkg vörösáfonya

5 dkg tökmag

1 tk. cayenne bors

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. barnacukor



olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütő 180 fokra.
  2. lépés 2
    Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és egy papírtörlővel itassuk fel róluk a maradék folyadékot.
  3. lépés 3
    Helyezzük egy tálba a hüvelyeseket és locsoljuk meg 2 ek. olajjal, majd szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, adjunk hozzá két nagy csipet sót is. Keverjük jól össze, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 40-45 percig.
  4. lépés 4
    Mikor elkészült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
  5. lépés 5
    Keverjük hozzá a mazsolát, a vörösáfonyát és a tökmagot. Elkészült a téli snack-mix.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...

  • Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...

    Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...