Szőlő és gorgonzola saláta
Készítsünk finom, szezonális salátát szőlő és zöldsaláta felhasználásával. Ha gorgonzolát is adunk hozzá, finom és ellenállhatatlan párosítást kapunk.
Könnyű
4 személy
5 perc
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 marék fekete szőlő
1 marék fehér szőlő
150 g gorgonzola vagy kéksajt
2 k vörösborecet
3 ek dióolaj
1 marék fehér szőlő
150 g gorgonzola vagy kéksajt
2 k vörösborecet
3 ek dióolaj
hozzávalók 4 személyre
1 marék fekete szőlő
1 marék fehér szőlő
150 g gorgonzola vagy kéksajt
2 k vörösborecet
3 ek dióolaj
1 marék fehér szőlő
150 g gorgonzola vagy kéksajt
2 k vörösborecet
3 ek dióolaj
- lépés 1Magozzuk ki a szőlőt. Vágjuk ketté. Vágjuk a sajtot kisebb darabokra.
- lépés 2Készítsük el a vinegrettet. Keverjünk össze sót, borsot, ecetet és olajat egy salátástálban. Adjunk hozzá egy zacskó salátát, valamint a szőlőt.
- lépés 3Keverjük össze a salátát, majd adjuk hozzá a sajtot. Azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...