Egy friss, üde fogás, ami a tél vége felé mindenkinek jól fog esni. Különleges, sokrétegű ízvilágával és színeivel vacsoravendégeinket is megörvendeztethetjük vele.
Készítsük ki a Bonduelle Sütőtökös krémeleves zöldségkeveréket, hogy egy kissé felolvadjon.
lépés 2
Tegyük fel a rizst főni, párolódni – amíg elkészül, a curry is megfő.
lépés 3
Pucoljuk meg az ananászt: először vágjuk le a két végét, majd állítsuk a talpára és hosszanti irányban, föntről lefelé, több részletben vágjuk le a héját. Ezután hosszában vágjuk félbe, majd a feleket is vágjuk félbe. A negyedeket fektessük el, és vágjuk ki a kemény középső részt (erre nem lesz szükségünk), majd a többit kockázzuk fel.
lépés 4
Hevítsünk olajat egy serpenyőben és adjuk hozzá a curry pasztát, pár percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket.
lépés 5
Öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a garnélát és az ananászt, sózzuk, és főzzük még pár percig.
lépés 6
Tálaláskor tegyünk a rizsből a tányérra, kanalazzuk rá a curryt és szórjuk meg apróra vágott korianderrel, durvára vágott mogyoróval és vékonyra szeletelt újhagymával. Kínálhatunk mellé lime szeleteket is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Currys, vöröslencsés sütőtökkrémleves
Indiai fűszerek és krémes sütőtök meglepően finom kombinációja. Ez a recept első fogásként vagy önmagában is megnyeri az egzotikus és finom ízek rajongóit!
Kókusztejes krumplifőzelék kukoricával
Miért ne lehetne egy főzelék recept a megszokottól eltérő? A sok zöldséggel, kókusztejjel, enyhén cs...
Fetás mini húsgolyók sütőtök szószos pen...
Szezonális fogás, krémes sütőtökös szósszal és izgalmas mini húsgolyókkal, melyet színes pennével tá...