1. >Receptek
  2. >Currys, vöröslencsés sütőtökkrémleves

Currys, vöröslencsés sütőtökkrémleves

Indiai fűszerek és krémes sütőtök meglepően finom kombinációja. Ez a recept első fogásként vagy önmagában is megnyeri az egzotikus és finom ízek rajongóit!
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

20 dkg vöröslencse

1 kisebb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

2 tk. curry fűszerkeverék

6 dl víz vagy alaplé

1 darabos konzervparadicsom

joghurt

pirított hagyma

friss koriander

lepénykenyér

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

20 dkg vöröslencse

1 kisebb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

2 tk. curry fűszerkeverék

6 dl víz vagy alaplé

1 darabos konzervparadicsom

joghurt

pirított hagyma

friss koriander

lepénykenyér

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Sütőtökös Krémleves Zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Az olajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, az utolsó 1-2 percben reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, majd szórjuk meg a curryvel és pirítsuk együtt rövid ideig.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a konzervparadicsomot és a vöröslencsét, majd öntsük fel az alaplével/vízzel és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    15 perc elteltével, amikor a lencse megpuhult, adjuk a leveshez a Bonduelle zöldségkeveréket. Főzzük 5 percig, majd pürésítsük a levest.
  4. lépés 4
    Pirítsuk meg a lepénykenyeret egy száraz serpenyőben, majd jöhet a tálalás: a kimert levest szórjuk meg pirított hagymával és friss korianderrel, kanalazzunk rá egy kevés joghurtot, valamint kínáljuk mellé a lepénykenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sütőtökös curry garnélával és ananásszal

    Egy friss, üde fogás, ami a tél vége felé mindenkinek jól fog esni. Különleges, sokrétegű ízvilágával és színeivel vacsoravendégeinket is megörvendeztethetjük vele.

  • Villámgyors, téli fűszerezésű sütőtök leves

    15 perces téli fűszerezésű sütőtök krémleves – pillanatok alatt kész, felmelegít és finom illatokkal tölti be a lakást: a fahéjtól, gyömbértől és a szerecsendiótól illatos, egy facsarás narancslétől különleges, a vajtól és egy kevés tejszíntől pedig kényeztető lesz.

  • Narancsos - sütőtökös krémleves gorgonzolás melegszendviccsel

    Krémes és melengető leves az őszi-téli estékre. A sütőtök és narancs édes kombinációja az ünnepi hangulat megidézéséhez is kiváló választás!