Pinterest

Villámgyors, téli fűszerezésű sütőtök leves

15 perces téli fűszerezésű sütőtök krémleves – pillanatok alatt kész, felmelegít és finom illatokkal tölti be a lakást: a fahéjtól, gyömbértől és a szerecsendiótól illatos, egy facsarás narancslétől különleges, a vajtól és egy kevés tejszíntől pedig kényeztető lesz.
Könnyű
3 személy
20 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös Krémleves Zöldségkeverék

1 kis vöröshagyma

2 cm gyömbér

3 dkg vaj

1,5 dl tejszín

½ narancs leve

½ ek. méz

őrölt fahéj

szerecsendió

1 marék tökmag



bors

5 dl alaplé
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös Krémleves Zöldségkeverék

1 kis vöröshagyma

2 cm gyömbér

3 dkg vaj

1,5 dl tejszín

½ narancs leve

½ ek. méz

őrölt fahéj

szerecsendió

1 marék tökmag



bors

5 dl alaplé
  1. lépés 1
    Olvasszuk fel a vajat egy lábosban, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát.
  2. lépés 2
    Ha már megpárolódott a hagyma, reszeljük hozzá a gyömbért és adjuk hozzá a mézet is. Kissé barnítsuk, karamellizáljuk meg.
  3. lépés 3
    Öntsük hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Forraljuk fel, majd zárjuk el a lángot. Facsarjuk hozzá a narancs levét.
  5. lépés 5
    Botmixerrel pürésítsük, majd reszeljünk bele egy keveset a szerecsendióból.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg egy kevés fahéjjal, tökmaggal és öntsünk bele pár pötty tejszínt.