Fetás mini húsgolyók sütőtök szószos pennével
Szezonális fogás, krémes sütőtökös szósszal és izgalmas mini húsgolyókkal, melyet színes pennével tálaltunk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
400 g darált pulyka
6 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
5 db zsályalevél
2 dl tejszín
só
bors
olívaolaj
parmezán
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
400 g darált pulyka
6 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
5 db zsályalevél
2 dl tejszín
só
bors
olívaolaj
parmezán
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
400 g darált pulyka
6 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
5 db zsályalevél
2 dl tejszín
só
bors
olívaolaj
parmezán
1 zacskó Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
400 g darált pulyka
6 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
5 db zsályalevél
2 dl tejszín
só
bors
olívaolaj
parmezán
- lépés 1Helyezzük egy tálba a darálthúst és morzsoljuk hozzá a fetát. Reszeljük hozzá a fokhagymát, szórjuk bele az apróra vágott petrezselyem felét és üssük bele a tojást. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jól össze.
- lépés 2Formázzunk belőle kisebb golyókat és serpenyőben, kevés olajon süssük ki.
- lépés 3Egy kevés olívaolajon kezdjük el felolvasztani a Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeveréket. Öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk bele az apróra vágott zsályaleveleket és sózzuk, borsozzuk. Főzzük készre, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 4A pennét főzzük meg sós vízben a csomagoláson jelzett ideig.
- lépés 5A húsgolyókat dobjuk a sütőtökös szószhoz és főzzük pár percig együtt.
- lépés 6Tálaláskor merjünk a szószból néhány húsgolyóval együtt a tésztára, reszeljünk rá parmezánt és szórjuk meg a maradék friss petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tavaszi rizottó
Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.
Piros pestós fusilli saláta és bruschetta
Az ízletes szárított paradicsom pesto egyszerű felhasználása két fogáshoz: könnyű fusilli salátában friss spenóttal, lilahagymával és fetával, illetve egy friss paradicsommal, bazsalikommal és parmezánnal kevert mártogatósban. A különböző fogásokkal egyszerre kápráztathatjuk el vendégeinket.
Sütőben sült extra sajtos makaróni
A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.
Fedezze fel ezt is...