Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Könnyű
4 személy
20 perc
0 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
8 db Bonduelle csemegeuborka 3-6 cm
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
hozzávalók 4 személyre
8 db Bonduelle csemegeuborka 3-6 cm
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
lépés 1
Vágjuk apróra a kaprot és a snidlinget és keverjük a túróhoz a tejföllel együtt, majd sózzuk, borsozzuk.
lépés 2
Kenjük meg a túróval a négyfelé vágott kenyérszeleteket.
lépés 3
Vágjunk a lazacszeletekből kisebb darabokat, majd helyezzünk belőlük egyet-egyet a kenyerekre.
lépés 4
Vágjuk szeletekre az uborkát és tegyük a szendvicsek tetejére, majd díszítsük egy kevés friss zöldfűszerrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns...
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.
Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle...
Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves
Tökéletes hűsítő fogás a forró nyári napokon a hideg, főzés nélkül is elkészíthető népszerű spanyol ...