Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Könnyű
4 személy
20 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
8 db Bonduelle csemegeuborka 3-6 cm
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
hozzávalók 4 személyre
8 db Bonduelle csemegeuborka 3-6 cm
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
6 szelet szögletes rozskenyér
100 g füstölt lazac szelet
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor snidling
1 kis csokor kapor
só
bors
- lépés 1Vágjuk apróra a kaprot és a snidlinget és keverjük a túróhoz a tejföllel együtt, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 2Kenjük meg a túróval a négyfelé vágott kenyérszeleteket.
- lépés 3Vágjunk a lazacszeletekből kisebb darabokat, majd helyezzünk belőlük egyet-egyet a kenyerekre.
- lépés 4Vágjuk szeletekre az uborkát és tegyük a szendvicsek tetejére, majd díszítsük egy kevés friss zöldfűszerrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.
Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves
Tökéletes hűsítő fogás a forró nyári napokon a hideg, főzés nélkül is elkészíthető népszerű spanyol paradicsomleves, azaz a gazpacho. A leves tetejét kukoricával, apróra vágott uborkával és lilahagymával díszíthetjük, hogy tartalmasabb legyen.
Fedezze fel ezt is...