Hajdina, uborka és reteksaláta
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
- lépés 18 percig főzzük a hajdinát enyhén sós vízben: maradjanak rogogósak a szemek. Majd öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
- lépés 2Vágjuk le a retek zöldjét és tegyük félre pesztóhoz vagy leveshez. Vékonyan szeleteljük fel a zöldségeket egy mandolin vagy éles kés segítségével.
- lépés 3Mossuk meg az uborkát, és vágjuk apró kockákra. A még szebb tálaláshoz használhatunk zöldséghámozót, hogy hosszú, vékony szeleteket kapjunk.
- lépés 4Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az almaecetet, az olívaolajat, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Végül alaposan keverjük össze a hajdinát a zöldségekkel és a vinaigrette-tel. Hűtve tálaljuk.
Görög tésztasaláta kukoricával
Görög ízekben tobzódó tésztaétel paradicsommal, fetával, lilahagymával, olajbogyóval, kukoricával, uborkával, illetve a görög konyhára jellemző fűszerekkel, oregánóval és mentával. Friss, nagyon egyszerűen elkészíthető nyári recept.
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.