A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
lépés 1
8 percig főzzük a hajdinát enyhén sós vízben: maradjanak rogogósak a szemek. Majd öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
lépés 2
Vágjuk le a retek zöldjét és tegyük félre pesztóhoz vagy leveshez. Vékonyan szeleteljük fel a zöldségeket egy mandolin vagy éles kés segítségével.
lépés 3
Mossuk meg az uborkát, és vágjuk apró kockákra. A még szebb tálaláshoz használhatunk zöldséghámozót, hogy hosszú, vékony szeleteket kapjunk.
lépés 4
Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az almaecetet, az olívaolajat, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Végül alaposan keverjük össze a hajdinát a zöldségekkel és a vinaigrette-tel. Hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Görög tésztasaláta kukoricával
Görög ízekben tobzódó tésztaétel paradicsommal, fetával, lilahagymával, olajbogyóval, kukoricával, uborkával, illetve a görög konyhára jellemző fűszerekkel, oregánóval és mentával. Friss, nagyon egyszerűen elkészíthető nyári recept.
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falat...
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár...
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns...
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben ...