Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
10 dkg főtt sonka
10 dkg szeletelt cheddar sajt
4 nagyobb szelet kenyér
7 dkg vaj
A mártáshoz
100 ml kész majonéz
1/2 citrom leve
1 ek kapribogyó
5 üveg Bonduelle csemegeuborka
2 ek tejföl
snidling
só
bors
10 dkg főtt sonka
10 dkg szeletelt cheddar sajt
4 nagyobb szelet kenyér
7 dkg vaj
A mártáshoz
100 ml kész majonéz
1/2 citrom leve
1 ek kapribogyó
5 üveg Bonduelle csemegeuborka
2 ek tejföl
snidling
só
bors
- lépés 1Kezdjük a mártással: egy edényben keverjük el a majonézt a citromlével és a tejföllel, majd adjuk hozzá az apróra vágott kapribogyót és a kis kockára vágott csemegeuborkát. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele frissen vágott snidlinget.
- lépés 2A kenyérszeleteket vajazzuk meg, majd 2 szeletre rétegezzünk először sajtot, majd sonkát, majd újra sajtot (az olvadt sajt tartja majd össze a szendvicset), utána borítsuk a tetejükre a másik 2 szelet kenyeret (így 2 szendvicset kapunk).
- lépés 3Olvasszuk meg a vaj felét egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon süssük meg a szendvicsek egyik oldalát, hogy szép aranybarna legyen, majd egy pillanatra emeljük ki a szendvicseket, és olvasszuk meg a serpenyőben a vaj másik felét, majd süssük meg a szendvicsek másik felét is.
- lépés 4Tálaláskor vágjuk ketté a szendvicseket, kanalazzunk melléjük a mártásból, és kínáljunk hozzá friss zöldségeket vagy salátát.
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves
Tökéletes hűsítő fogás a forró nyári napokon a hideg, főzés nélkül is elkészíthető népszerű spanyol paradicsomleves, azaz a gazpacho. A leves tetejét kukoricával, apróra vágott uborkával és lilahagymával díszíthetjük, hogy tartalmasabb legyen.
Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.