Salátás csiga





100 g fűszeres cottage cheese
6 db szárított füge
1 csomag rukkola
1 tojássárgája
100 g fűszeres cottage cheese
6 db szárított füge
1 csomag rukkola
1 tojássárgája
- lépés 1Terítsük ki a leveles tésztát. Kenjük meg fokhagyma és fűszeres cottage cheese keverékével.
- lépés 2Szórjuk meg apróra vágott, szárított fügével, tegyük rá a rukkolát, majd nyomkodjuk a tésztába.
- lépés 3Tekerjük fel a leveles tésztát cső alakúra. Tegyük 30 percre a fagyasztóba, hogy könnyebb legyen szeletekre vágni.
- lépés 4Szeleteljük fel, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt sütőtálcára. Kenjük meg tojássárgával.
- lépés 515 percig süssük 210° C-on. Forrón vagy langyosan szervírozzuk.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
További tippek
Előételeknél többnyire koktélparadicsomban, hummuszban és chipsben gondolkodunk, pedig a leveles tésztás harapnivalókat mindenki szereti! Szezámmagos, pestos csavart, sajtos vagy pizzás csiga - semmi sem jobb, mint a házi készítésű csiga, amit megoszthatunk a családdal és a barátokkal. A következő hozzávalókkal könnyen összeállítható: leveles tészta, tetszőleges krém (pesto, tapenade, fokhagymás krémsajt), különféle feltétek (sonka, füstölt lazac, rukkola, stb.) és egy felvert tojássárgája, hogy aranyszínű és étvágygerjesztő színt biztosítson a tésztának.
A kivitelezése rendkívül könnyű és gyors, ezért a gyerekekkel együtt is elkészíthető. Nyújtsuk ki a tésztát: kör alakú tészta esetén több felesleggel számoljunk, mint a téglalap alakúnál. Ezután kenjük meg a tésztát az általunk választott krémmel, helyezzük rá a sonkát vagy bármilyen más feltétet, és szorosan tekerjük fel a leveles tésztát. Fontos lépés: a tészta tekercset legalább 30 percre tegyük a fagyasztóba, így könnyű lesz vékony szeletekre vágni. Ezalatt melegítsük elő a sütőt, majd vágjuk fel a tészta tekercset. Amíg a sütő felmelegszik, helyezzük a csigákat egy tepsire, majd kenjük meg őket a felvert tojással. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal. Figyelem, így markánsabb ízt kapunk!
A rengeteg leveles tészta recept közül a legismertebb változat a sajtos csiga: akár friss kecskesajtot, rokfortot, parmezánt vagy reszelt sajtot teszünk a tésztára, egyszerűen és gyorsan elkészül.