Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.
Ezt a zöldséges palacsinta receptet elképesztően könnyű elkészíteni, ráadásul számtalan módon variálható!
Sokféle zöldséget felhasználhatunk ebben a receptben: reszelt cukkinit vagy céklát (répa helyett), fagyasztott zöldbabot vagy konzerv kukoricát (zöldborsó helyett), ezek mind új dimenziót adnak a sós palacsintának. Egyéb variációk hozzávalókra: gazdagítsuk a palacsintatésztát zellerből, krumpliból, sárgarépából vagy cukkiniből készült zöldségpürével, illetve egy kis reszelt sajttal. Gondoljunk a fűszerekre is: fél teáskanál kömény, kevés paprika, csipet curry por, érdemes kipróbálni ezeket az ötleteket a fűszerezésnél!
A sós palacsinták brunch-hoz is kiválóak: különböző mártogatósokkal, tükörtojással vagy buggyantott tojással és bébispenót salátával - érdemes ezt a receptet kívülről megtanulni!
Ezeknek a palacsintának a segítségével könnyen megszerettethetjük gyermekeinkkel a zöldségeket, és akár az elkészítésbe is bevonhatjuk őket! Például kérjük meg őket, hogy keverjék össze a palacsintatésztát a reszelt sárgarépával, de a sütés természetesen maradjon a mi reszortunk. Sós vagy édes, melyik a kedvenc palacsinta recept?