Petrezselymes gombarizottó
A receptet követve isteni rizottót készíthetünk. A fehérborral pirított gomba pazar ízt, a petrezselymes vaj pedig selymességét ad az ételnek.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
35 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
35 dkg rizottórizs
2+2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma, kockákra vágva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
kb. 7 dl húsleves
só, bors
15 dkg reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
1 doboz Bonduelle szeletelt gomba
2+2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma, kockákra vágva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
kb. 7 dl húsleves
só, bors
15 dkg reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
1 doboz Bonduelle szeletelt gomba
hozzávalók 4 személyre
35 dkg rizottórizs
2+2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma, kockákra vágva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
kb. 7 dl húsleves
só, bors
15 dkg reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
1 doboz Bonduelle szeletelt gomba
2+2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma, kockákra vágva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
kb. 7 dl húsleves
só, bors
15 dkg reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
1 doboz Bonduelle szeletelt gomba
- lépés 12 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztunk, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Beledobjuk a fokhagyma felét is, majd hozzáadjuk a rizst. Alaposan összeforgatjuk, és felöntjük a borral. Megvárjuk, hogy a bor elpárologjon, majd 1-1 merőkanálnyi húslevest a rizshez adunk.
- lépés 2Ahogy elfogy a húsleves, mindig hozzáadunk egy újabb kanállal (nem biztos, hogy az összes húslevesre szükség lesz, ne ijedjünk meg, ha marad belőle). Ha a rizs már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát és a fokhagyma másik felét.
- lépés 3Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt is. Pár percig még pároljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a petrezselymet és még 2 evőkanál vajat, ettől lesz finom selymes. Forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Fedezze fel ezt is...