Ha már unjuk az édes desszerteket, érdemes kipróbálni a sós sajttortát zöldborsóval és egy kevéske mentával a friss ízért.
Könnyű
4 személy
15 perc
12 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
hozzávalók 4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
lépés 1
10 percig főzzük a zöldborsót sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
lépés 2
Törjük össze a szezámos snacket. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Tegyük a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú sütőformába.
lépés 3
Vegyünk 2 evőkanál borsót, keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük félre.
lépés 4
A maradék borsót dolgozzuk össze a túróval, a mentalevelekkel, a sóval és a borssal. Keverjük össze a tejet és a zselatint egy edényben.
lépés 5
Forraljuk fel, majd 20 másodpercig kevergetés mellett pároljuk. Keverjük össze a borsópürével.
lépés 6
Öntsük ezt a keveréket a tésztára, és simítsuk el a felületét. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. Amikor készen áll a tálalásra, díszítsük a félretett borsóval és néhány mentalevéllel
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, ...