1. >Receptek
  2. >Mentás-zöldborsós bruschetta retekkel

Mentás-zöldborsós bruschetta retekkel

Gondoltunk már rá, milyen lenne, ha Olaszország összes ízét egy pirítósban egyesítenénk? Ezzel a friss és légiesen könnyed zöldborsós bruschettával Olaszországot szinte karnyújtásnyira érezhetjük magunktól!
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 nagy szelet kovászos kenyér

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 doboz ricotta

6 db retek

Néhány levél menta

1 ek olívaolaj

fél gerezd fokhagyma

só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagy szelet kovászos kenyér

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 doboz ricotta

6 db retek

Néhány levél menta

1 ek olívaolaj

fél gerezd fokhagyma

só, bors
  1. lépés 1
    Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben 5-7 percig. Szűrjük le, és tegyünk félre 4 ek lé társaságában.
  2. lépés 2
    Tegyük a maradék borsót, néhány mentalevelet, a ricottát, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot egy turmixgépbe. Turmixoljuk össze darabosra.
  3. lépés 3
    Mossuk meg a retkeket. Vágjuk őket vékony szeletekre.
  4. lépés 4
    Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Finoman dörzsöljük be őket fokhagymával.
  5. lépés 5
    Alaposan kenjük meg a pirítósokat a mentás-ricottás borsópürével. Tegyük a tetejükre a maradék borsót, díszítsük retekszeletekkel. Ízesítsük sóval és borssal, majd néhány csepp olívaolajjal.
  6. lépés 6
    Tálaljuk a bruschettákat aperitifként, csíkokra vágva vagy előételként mozzarellás paradicsomsaláta kíséretében.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, ...

További tippek

A jó bruschetta receptekből sosem elég! Ez az olasz stílusú szendvics, amely szinte főzés nélkül és kevés hozzávalóval készül, azok közé a nyári receptek közé tartozik, amelyet az egyszerűsége miatt muszáj talonban tartanunk: kenyérszeletek, friss vagy fagyasztott zöldségek, egy kis sajt (kecskesajt, parmezán, mozzarella), néhány csepp olívaolaj, pár perc grillezés és már kész is!

Szánjunk időt a kenyér kiválasztására: a szeletek ne legyenek túl vékonyak, hogy bőségesen kerülhessen rá a feltétekből. Egy napnál régebbi kenyeret ne használjunk, hogy puha maradjon. Ízlés kérdése, hogy teljes kiőrlésű, tönköly vagy rozskenyeret használunk, no meg az általunk választott recepté.

Az ízek variálásához - illetve ha a mentás zöldborsó nem éppen a kedvencünk-, használhatunk egyéb aromás fűszernövényeket is. Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring vagy petrezselyem, nem csak a mentától fog összefutni a szánkban a nyál! A borsókrém a végtelenségig variálható!

Egy másik kedvelt zöldség a bruschetta elkészítéséhez a cukkini. Vékony csíkokra vágva,  citromhéjjal fűszerezett kecskesajtra helyezve, kevés fokhagymával és csipetnyi paprikával ízesítve telitalálat lesz aperitifként! A bruschetta receptek között továbbra is a paradicsomos-mozzarellás a klasszikus, általában bébispenót salátával tálalva.

És mit tegyünk erre az olasz pirítósra (a zöldségek mellett), ha nem kedveljük a sajtot? Lazacot vagy füstölt pisztrángot, buggyantott tojást, tonhalat...bármit, amit szeretük!