Mentás-zöldborsós bruschetta retekkel






300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 doboz ricotta
6 db retek
Néhány levél menta
1 ek olívaolaj
fél gerezd fokhagyma
só, bors
300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 doboz ricotta
6 db retek
Néhány levél menta
1 ek olívaolaj
fél gerezd fokhagyma
só, bors
- lépés 1Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben 5-7 percig. Szűrjük le, és tegyünk félre 4 ek lé társaságában.
- lépés 2Tegyük a maradék borsót, néhány mentalevelet, a ricottát, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot egy turmixgépbe. Turmixoljuk össze darabosra.
- lépés 3Mossuk meg a retkeket. Vágjuk őket vékony szeletekre.
- lépés 4Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Finoman dörzsöljük be őket fokhagymával.
- lépés 5Alaposan kenjük meg a pirítósokat a mentás-ricottás borsópürével. Tegyük a tetejükre a maradék borsót, díszítsük retekszeletekkel. Ízesítsük sóval és borssal, majd néhány csepp olívaolajjal.
- lépés 6Tálaljuk a bruschettákat aperitifként, csíkokra vágva vagy előételként mozzarellás paradicsomsaláta kíséretében.
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
További tippek
A jó bruschetta receptekből sosem elég! Ez az olasz stílusú szendvics, amely szinte főzés nélkül és kevés hozzávalóval készül, azok közé a nyári receptek közé tartozik, amelyet az egyszerűsége miatt muszáj talonban tartanunk: kenyérszeletek, friss vagy fagyasztott zöldségek, egy kis sajt (kecskesajt, parmezán, mozzarella), néhány csepp olívaolaj, pár perc grillezés és már kész is!
Szánjunk időt a kenyér kiválasztására: a szeletek ne legyenek túl vékonyak, hogy bőségesen kerülhessen rá a feltétekből. Egy napnál régebbi kenyeret ne használjunk, hogy puha maradjon. Ízlés kérdése, hogy teljes kiőrlésű, tönköly vagy rozskenyeret használunk, no meg az általunk választott recepté.
Az ízek variálásához - illetve ha a mentás zöldborsó nem éppen a kedvencünk-, használhatunk egyéb aromás fűszernövényeket is. Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring vagy petrezselyem, nem csak a mentától fog összefutni a szánkban a nyál! A borsókrém a végtelenségig variálható!
Egy másik kedvelt zöldség a bruschetta elkészítéséhez a cukkini. Vékony csíkokra vágva, citromhéjjal fűszerezett kecskesajtra helyezve, kevés fokhagymával és csipetnyi paprikával ízesítve telitalálat lesz aperitifként! A bruschetta receptek között továbbra is a paradicsomos-mozzarellás a klasszikus, általában bébispenót salátával tálalva.
És mit tegyünk erre az olasz pirítósra (a zöldségek mellett), ha nem kedveljük a sajtot? Lazacot vagy füstölt pisztrángot, buggyantott tojást, tonhalat...bármit, amit szeretük!