Leveles tésztás tarte cukkinivel, tojással és zöldborsóval
Könnyen elkészíthető, látványos recept, amely könnyű ebédként vagy piknikre is tökéletes. A szögletesre hajtogatott levelestésztát zöldfűszeres mascarponéval megkenjük, a vékonyra szeletelt cukkiniből kis fészkeket készítünk a tojásoknak, végül zöldborsóval és újhagymával szórjuk meg a tetejét és így sütjük össze.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
Tegyük a leveles tésztát egy tepsibe és kb. 2 cm vastagságban vágjuk le a széleit. Egy villával szurkáljuk meg a tésztát. A levágott csíkokat tapasszuk vissza a tészta széleire, mint egy keretet, majd egy felvert tojással kenjük meg.
lépés 3
Morzsoljuk a juhtúrót a tejfölbe, majd keverjük krémesre. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük bele a citromhéjat. Oszlassuk el a krémet a levelestésztán, a keretet kihagyva.
lépés 4
A cukkinit zöldséghámozóval csíkozzuk fel vékonyan hosszában és helyezzük a tejfölös krémre úgy, hogy 4 fészket formázzon. Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk meg a tésztát (a zöld részéből rakjunk el egy marékkal a tálaláshoz).
lépés 5
Az előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 15-20 percig, amíg enyhén megpirul.
lépés 6
Vegyük ki a tartot, szórjuk rá a Bonduelle zöldborsót és üssük a fészkekbe a tojásokat. Szórjuk meg kakukkfűvel.
lépés 7
Süssük, ameddig a tojás készre sül, majd tálalásnál szórjuk meg aprított petrezselyemmel és a félrerakott újhagymával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...