Leveles tésztás tarte cukkinivel, tojással és zöldborsóval
Könnyen elkészíthető, látványos recept, amely könnyű ebédként vagy piknikre is tökéletes. A szögletesre hajtogatott levelestésztát zöldfűszeres mascarponéval megkenjük, a vékonyra szeletelt cukkiniből kis fészkeket készítünk a tojásoknak, végül zöldborsóval és újhagymával szórjuk meg a tetejét és így sütjük össze.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
1 cukkini
1 csomag leveles tészta
4 szál újhagyma
5 db tojás
1 citrom
1 kis doboz tejföl
8 dkg krémes juhtúró
1 kis csokor petrezselyem
friss kakukkfű
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Tegyük a leveles tésztát egy tepsibe és kb. 2 cm vastagságban vágjuk le a széleit. Egy villával szurkáljuk meg a tésztát. A levágott csíkokat tapasszuk vissza a tészta széleire, mint egy keretet, majd egy felvert tojással kenjük meg.
- lépés 3Morzsoljuk a juhtúrót a tejfölbe, majd keverjük krémesre. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük bele a citromhéjat. Oszlassuk el a krémet a levelestésztán, a keretet kihagyva.
- lépés 4A cukkinit zöldséghámozóval csíkozzuk fel vékonyan hosszában és helyezzük a tejfölös krémre úgy, hogy 4 fészket formázzon. Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk meg a tésztát (a zöld részéből rakjunk el egy marékkal a tálaláshoz).
- lépés 5Az előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 15-20 percig, amíg enyhén megpirul.
- lépés 6Vegyük ki a tartot, szórjuk rá a Bonduelle zöldborsót és üssük a fészkekbe a tojásokat. Szórjuk meg kakukkfűvel.
- lépés 7Süssük, ameddig a tojás készre sül, majd tálalásnál szórjuk meg aprított petrezselyemmel és a félrerakott újhagymával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Pestos orecchiette zöldborsóval és baconnel
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.
Fedezze fel ezt is...