1. >Receptek
  2. >Lencsesaláta eperrel és rozskenyér krutonnal

Lencsesaláta eperrel és rozskenyér krutonnal

Szokatlanul üde párosítás a lencse eperrel! A saláta kiegészül még fetával és rukkolával, így végeredménynek egy harmonikus salátát kapunk, melynek a látványa is üdítő.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

15 dkg eper

1 doboz rukkola

1 lilahagyma (ha kapunk, akkor új lilahagyma)

5 dkg szeletelt vagy durvára vágott mandula

8 dkg feta

2 szelet rozskenyér

1 gerezd fokhagyma

balzsamecet

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

15 dkg eper

1 doboz rukkola

1 lilahagyma (ha kapunk, akkor új lilahagyma)

5 dkg szeletelt vagy durvára vágott mandula

8 dkg feta

2 szelet rozskenyér

1 gerezd fokhagyma

balzsamecet

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Szűrjük le a lencsét és helyezzük egy salátás tálba. Adjuk hozzá a rukkolát és a felnegyedelt epret.
  2. lépés 2
    Vágjuk félbe a hagymát és vágjunk belőle vékony, félkör alakú szeleteket, majd adjuk a salátához.
  3. lépés 3
    A rozskenyér szeleteket kenjük meg egy kevés olívaolajjal és pirítsuk ropogósra a sütőben.
  4. lépés 4
    Ezalatt keverjük ki a dresszinget: keverjük ki a balzsamecettel az olívaolajjal, sóval, borssal, majd locsoljuk meg vele a salátát.
  5. lépés 5
    Ha a kenyér megpirult, dörzsöljük be fokhagymával és vágjuk kockára.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg a salátát a krutonnal, mandulával és a morzsolt fetával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel...

    Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.

  • Fűszeres lencsével töltött sütőtök

    Krémesen lágy, fűszeres lencsével töltött sütőtök - egészséges opció, ha egy kis kényeztetésre vágyu...

  • Spárga saláta eperrel és quinoával

    Itt az eperszezon! Kényeztessük magunkat egy könnyed, nyárias saláta recepttel! Zöld spárga, friss e...