Szokatlanul üde párosítás a lencse eperrel! A saláta kiegészül még fetával és rukkolával, így végeredménynek egy harmonikus salátát kapunk, melynek a látványa is üdítő.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
15 dkg eper
1 doboz rukkola
1 lilahagyma (ha kapunk, akkor új lilahagyma)
5 dkg szeletelt vagy durvára vágott mandula
8 dkg feta
2 szelet rozskenyér
1 gerezd fokhagyma
balzsamecet
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
15 dkg eper
1 doboz rukkola
1 lilahagyma (ha kapunk, akkor új lilahagyma)
5 dkg szeletelt vagy durvára vágott mandula
8 dkg feta
2 szelet rozskenyér
1 gerezd fokhagyma
balzsamecet
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
lépés 1
Szűrjük le a lencsét és helyezzük egy salátás tálba. Adjuk hozzá a rukkolát és a felnegyedelt epret.
lépés 2
Vágjuk félbe a hagymát és vágjunk belőle vékony, félkör alakú szeleteket, majd adjuk a salátához.
lépés 3
A rozskenyér szeleteket kenjük meg egy kevés olívaolajjal és pirítsuk ropogósra a sütőben.
lépés 4
Ezalatt keverjük ki a dresszinget: keverjük ki a balzsamecettel az olívaolajjal, sóval, borssal, majd locsoljuk meg vele a salátát.
lépés 5
Ha a kenyér megpirult, dörzsöljük be fokhagymával és vágjuk kockára.
lépés 6
Tálaláskor szórjuk meg a salátát a krutonnal, mandulával és a morzsolt fetával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel...
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.
Fűszeres lencsével töltött sütőtök
Krémesen lágy, fűszeres lencsével töltött sütőtök - egészséges opció, ha egy kis kényeztetésre vágyu...
Spárga saláta eperrel és quinoával
Itt az eperszezon! Kényeztessük magunkat egy könnyed, nyárias saláta recepttel! Zöld spárga, friss e...